AlbumsOntdekkingen van "Den Beir"Recensies

Coyote Melon – Coaster (★ ★ ★): sexy like a motherfucker

Het zal de lente zijn. Als we ’s morgens de deur uitkomen, zien we het meteen. De vogels fluiten en het groen komt terug aan de bomen. De zon schijnt harder dan ooit tevoren en er komt een frisse lading dansbare rock ons leven binnen. Aan die zon en die bomen kunnen we weinig doen, de muziek kiezen we gelukkig zelf. Zo komt het dan ook dat we de voorbije dagen met Coaster van Coyote Melon in onze oren zaten.

Coyote Melon is één van die jonge groepen die niet onopgemerkt kunnen blijven. Met een enkele demo onder de arm raakten ze moeiteloos tot in de finale van het provinciaal concours Oost.Best!. Daarna bleef het even stil. Bleek dat die kerels gewoon onder onze neus een verse EP aan het opnemen waren!

Coaster begint met het gelijknamige nummer (dat we hier al enkele weken terug deelden). Het is de staalkaart voor de rest van de EP. Frisse dansbare rock, met een edgy kantje en een hele hoop seks. Dat laatste is dan weer de schuld van frontman Jeroen De Gussem (geen familie van de De Gussem die vandaag ook een heel fijn plaatje losliet). Het is nu niet dat we allerhande homoerotische fantasieën beleven bij het horen van Coaster, maar het scheelt toch niet veel. Hij zingt, schreeuwt, croont dat het een lieve lust is, terwijl de rest van de band riff na riff afvuurt bovenop een uitzonderlijk strakke beat.

Op “Designated Driver” horen we Coyote Melon op zijn Balthazarst (een vleugje Warhaus in de bas met een toefje J Bernardt in de zang), “Philomela” doet dan weer denken aan Arctic Monkeys en zelfs een beetje Tame Impala. Laat dat dan misschien één van de minpunten zijn van de band: je hoort nog iets te hard naar wie ze geluisterd hebben. Bovendien – als we dan toch eventjes eerlijk zijn – missen we in de nummers vaak een refrein. Een catchphrase, iets dat blijft hangen. Voor de rest: geen opmerkingen. De bas is strak, de gitaar gevarieerd, de drum retestrak, de lyrics sexy like a motherfucker. Of wat dacht je van de subtiele zinsnede ‘Last night I recall you were bending over / riding on my coaster’?

“Suspicious”, het voorlaatste nummer, heeft een verdomde harde James Bond-feel, al kunnen we niet meteen zeggen waar dat aan ligt. Het is meteen het nummer dat het langst blijft hangen. Op maat geschreven voor een hitsige bende tieners en twintigers die klaar zijn om de nacht in te duiken. God ja, een potentieel radiohitje. Gooi deze bende in het nachtleven en zie een feest schijnbaar uit het niets ontstaan. De nummers zijn al geschreven op maat van een groot publiek, nu hebben ze enkel nog één nummer nodig om stadions te veroveren. Eén refrein to rule them all.

Tot dat moment er is, luisteren we in de namiddagzon naar Coaster. En ja, daar mag al eens een gin tonic’ske bij. En daarna gaan we vegen.

Website / Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arctic Monkeys - "Body Paint"

Who the fuck are Arctic Monkeys? Zestien jaar na de release van hun tweede ep is het een vraag waarop het antwoord…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Desire"

Het is ondertussen duidelijk  dat het volgende album in het Balthazaruniversum er eentje zal zijn van Warhaus. Het soloproject van Maarten Devoldere…
FeaturesInstagramUitgelicht

Dansende Beren zomerhit 2022

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.