LiveRecensies

Compact Disk Dummies @ Het Depot: Perfecte mentoren voor een studentenfeest!

LiveRecensies

Compact Disk Dummies @ Het Depot: Perfecte mentoren voor een studentenfeest!

Getooid in hun typische rood – groen galactische outfits maken CDD van bij de start duidelijk dat ze met een missie naar de studentenstad zijn afgezakt. De tip die wij nog kunnen meegeven voor het zevenletterwoord is donderdagavond.

FEESTEN dus!

De broers Coorevits trappen af met het, voor hun doen, rustigere “Silver” van hun nieuwe album Silver Souls. Al gauw wordt er een versnelling hoger geschakeld met ouder werk “What you want” en “Mess with us”. Hier klinkt de electro nog iets scherper en ruwer dan op de nieuwe plaat die een iets meer gepolijste sound brengt. De electro die Janus vanachter de knoppen uit de speakers afvuurt wordt extra versterkt door de energieke bewegingen van frontman Lennert. Die weet op zijn ééntje zonder moeite alle leemten van het podium op te vullen door van links naar rechts en van voor naar achter over het podium te huppelen. Ook weet hij zich als de perfecte mentor te gedragen door het publiek aan te zetten tot handgeklap of op te dragen neer te gaan zitten en recht te veren op het gepaste moment.

Plots komt een kwintet blazers het podium op wat een funky toets aan de nieuwere songs “True Colors” en de hit “Holy Love” geeft. Deze toevoeging geeft het geheel zowel muzikaal als visueel een vollere sound.

De energie die de gebroeders samen ontwikkelen slaat al snel over op het publiek, al wordt er nog niet helemaal total loss gegaan. Het podium blijkt al snel te klein als speelruimte voor Lennert die dan maar beslist te gaan crowdsurfen. De podiumassistent weet net nog op tijd de kabel van de microfoon te verlengen.

Als “The Reeling”, misschien wel de meest dansbare hit van CDD, op het publiek wordt afgevuurd kan niemand zich meer bedwingen om mee te laten deinen op de muziekgolven. Lennert doet er een nog een schepje bovenop en gaat letterlijk op zoek naar de limiet. Bij de start van “Girls keep Drinking” gaat de blonde krullebol nu ook de stabiliteit van de paal aan de zijkant van het podium testen, of was het de conditie van de podiumassistent die alweer aan de bak moet? Met een lange fade out verdwijnen de broers van het podium maar al snel vraagt het publiek om meer.

Als bisnummer krijgen we de recentste worp “Remain In Light” en wordt onze visuele honger gestild. Tijdens de song vuurt Lennert als een volleerd dirigent zijn leger zingende monstertjes aan.

We zagen een CDD dat een muzikale groeispurt doormaakt van jongere naar jongvolwassene zonder hun jeugdige vitaliteit te verliezen. Wij weten alvast waarheen als er gefeest moet worden komende zomer!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Compact Disk Dummies – The Signal (★★★★): De ideale soundtrack voor zomerse uitbundigheid

Compact Disk Dummies heeft geen introductie meer nodig als vaste waarde binnen de Belgische muziekscene. De broers Janus en Lennert Coorevits braken…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.