Jagwar Ma @ Botanique: psychedelische mix aan genres
Live, Recensies

Jagwar Ma @ Botanique: psychedelische mix aan genres

In 2013 stond Jagwar Ma nog op Pukkelpop in een bloedhete Castello voor een publiek van een 20-tal verdwaalde ochtendvogels. Ook nu loopt de Botanique niet helemaal vol voor het Australische indie-dance trio. Jammer voor de thuisblijvers, wij benutten de plaats dan maar om te dansen. De band speelt een korte maar intensieve set die ons achterlaat met zin naar meer.

Jagwar Ma vaart in een familie pedalo met Temples en Tame Impala aan boord. Al is Jagwar Ma de enige deugniet die van de glijbaan durft. Na hun hooggeprezen debuutalbum Howlin, hebben ze nu ook een tweede album Every Now & Then bij dat iets poppier klinkt dan zijn voorganger. De mix van 80’s synth pop, psychedelica en elektronische beats is deze keer nog guller voor onze dansbenen. Live mengt de band wat extra chilipoeder doorheen de songs waardoor het een broeierige, psychedelische trip wordt.

https://www.instagram.com/p/BRZOEgejWiC/?tagged=jagwarma

Dansen is duidelijk waarvoor het publiek van baardige, hippe twintigers gekomen is. De liefhebber van rock en dance heeft in Jagwar Ma een nieuwe messias gevonden en ligt die maar altijd te graag aan de voeten. De set wordt op gang gegooid met “The Throw” en neemt meteen een stevig tempo aan. De nummers lopen naadloos in elkaar over en worden aangedikt met stevige bassen die het publiek aardig opzwepen. Een afwisseling van oude en nieuwe nummers passeert de revue en doet ons trippen naar een donkere club.

Funky nummers als “Give Me A Reason”, “That Loneliness” en “Loose Ends” tillen de temperatuur naar een hoger level. Het goochelen met galmende vocals, elektronische geluiden en dansbare beats werkt aanstekelijk. Het bezwerend melodische “Come & Save Me” wordt zolang uitgesponnen tot het publiek zich in een heerlijk roes bevindt. Het is even raar opkijken wanneer de bassist zich aan een meeklap-moment waagt. Dat laat je, wat ons betreft, in het vervolg beter over aan pakweg een Ed Sheeran. Die zal vast wel wat meer gewillige tienermeisjes weten te strikken.

Na het bisrondje zwaaien de jongens van Jagwar Ma af na slechts een set van een dik uur. Een psychedelisch feestje onder kwajongens heeft plaats gemaakt voor een kwaliteitsvolle live-set die genoeg varieert om te blijven boeien. De band mikt met hun verfrissende mix van genres op een grotere fanbase, die zeker niet lang zal uitblijven. Ze zijn nog niet uitgedanst, de jongens van Jagwar Ma.

Of we de band deze zomer nog aan het werk kunnen zien, valt nog af te wachten. Ze kondigden al enkele festivals aan bij hun tourdata. Mogelijk komt daar ook nog een passage op Pukkelpop bij.

Facebook / Twitter / Site / Soundcloud

9 maart 2017

About Author

Charlotte Heyvaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief