Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Seizoensklanken – “NxCHT”

Om de muziek van Seizoensklanken te omschrijven, hoef je alleen maar hun bandnaam eens deftig te ontleden. Als je hun muziek wat kent, dan weet je dat deze bandnaam uitermate geschikt is voor de muziek die beide heren op tafel brengen. Ze produceren klanken die ons als het ware meenemen in een stroomversnelling doorheen alle vier de seizoenen.

De Antwerpse band Seizoensklanken bestaat uit Gilles Helsen en Freek Vreys. Samen pendelen ze met hun muziek van funky afrobeat naar dromerige jazz-tronica. Op hun debuutplaat is het gelukkig niet lang meer wachten, op 1 april verschijnt deze tweedelige debuutplaat DagxNacht in de rekken.

De debuutsingle van die plaat heet “NxCHT” en laat ons niet rond de pot draaien, wat een topnummer is dit. Zoals eerder gezegd hoor je alle seizoenen aan bod komen. Je hoort zowel de bloemen ontpoppen als dwarrelende sneeuw uit de lucht vallen. Uiteindelijk eindigt alles in een climax die we het best kunnen omschrijven als een zware storm of een hittegolf, dit mogen jullie van ons zelf kiezen. Denk aan Alt-J, SOHN of Chet Faker maar dan zonder zang en met stevigere electronica. Laat die debuutplaat maar komen jongens!

Bandcamp / SoundCloud / Facebook / Youtube

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

KOKOROKO - Could We Be More (★★★): Fela Kuti's wit merk

Je debuutplaat nog moeten uitbrengen en al wereldberoemd zijn, het is voor weinige artiesten of bands in de muziekwereld weggelegd. Achtkoppige afro-jazz…
InstagramLiveRecensies

KOKOROKO @ Ancienne Belgique (AB): Compleet collectief

Met hun zelfgetitelde debuut-ep veroverde het Londense collectief KOKOROKO zowat alle muziekliefhebbende harten van de wereld. Dat was ondertussen wel al meer dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TC & The Groove Family - "Bossfight" (feat. Pariss Elektra)

TC & The Groove Family is een tienkoppige groep en geesteskind van drummer/percussionist Tim Cook. Multiculturaliteit en verschillende genders zorgen voor een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.