Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleet Foxes – “Third of May / Ōdaigahara”

Eindelijk is hij er! Na meer dan zes jaar radiostilte, teasertjes op instagram en nieuwe tourdata in 2017, hoeven we niet langer te wachten. We hebben het natuurlijk over de nieuwe single van Fleet Foxes. Toen de band in 2013 na het uitbrengen van Helplessness Blues op winterslaap ging, was het niet duidelijk of er ooit nog nieuw materiaal van de vossen zou komen. Drummer Josh Tillman (nu Father John Misty) verliet de band, frontman Robin Pecknold ging opnieuw studeren en de toekomst van de band werd drie jaar lang in het ongewisse gelaten. Tot november vorig jaar. Toen bevestigden ze in een Facebook comment dat het nieuwe album bijna klaar was en in een Instagram post kwamen we te weten dat het nieuwe album Ylajali zou gaan heten.

Die titel mag nu in de vuilbak, want samen met de nieuwe single kondigde Fleet Foxes ook een nieuw album aan. Crack Up verschijnt op 16 juni en is de langverwachte opvolger van het in 2011 verschenen Helplessness Blues. De bijna negen minuten lange single “Third of May / Ōdaigahara” laat voorlopig nog geen grote stijlbreuk horen. We horen de o zo kenmerkende elementen die de vossen zo geliefd maakten: harmonische samenzang, folkgitaren en weids uitspreidende arrangementen. In die negen minuten kabbelt het nummer van optimistisch, naar euforisch om uiteindelijk zeer intiem en melancholisch te eindigen. We kunnen al niet wachten om te weten naar welke plekken ze ons zullen brengen op hun nieuwe album.

Met hernieuwde inspiratie staat Fleet Foxes voor een uitdagend 2017. Niet alleen brengen ze een nieuw album uit, ze doen ook nog eens een wereldtournee die hen al in Ierland, Australië, Spanje en Italië brengt. Hopelijk zit er ook een plaatsje in hun agenda voor België.

Luister hieronder naar de nieuwe single en bekijk de cover en tracklist van het nieuwe album Crack Up.

 

Crack-Up:

01 I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar
02 Cassius, –
03 – Naiads, Cassadies
04 Kept Woman
05 Third of May / Ōdaigahara
06 If You Need To, Keep Time on Me
07 Mearcstapa
08 On Another Ocean (January / June)
09 Fool’s Errand
10 I Should See Memphis
11 Crack-Up

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleet Foxes - "A Sky Like I've Never Seen"

In een bos waar jonge bands als paddenstoelen uit de grond schieten, blijven het vaak toch de oudere bomen die het meest…
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Post Malone - Twelve Carat Toothache (★★½): Op zoek naar licht

Niet veel mensen kunnen zeggen dat hun muziek meer dan 25 miljard keer is beluisterd op Spotify, maar Post Malone kan dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.