Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleet Foxes – “Third of May / Ōdaigahara”

Eindelijk is hij er! Na meer dan zes jaar radiostilte, teasertjes op instagram en nieuwe tourdata in 2017, hoeven we niet langer te wachten. We hebben het natuurlijk over de nieuwe single van Fleet Foxes. Toen de band in 2013 na het uitbrengen van Helplessness Blues op winterslaap ging, was het niet duidelijk of er ooit nog nieuw materiaal van de vossen zou komen. Drummer Josh Tillman (nu Father John Misty) verliet de band, frontman Robin Pecknold ging opnieuw studeren en de toekomst van de band werd drie jaar lang in het ongewisse gelaten. Tot november vorig jaar. Toen bevestigden ze in een Facebook comment dat het nieuwe album bijna klaar was en in een Instagram post kwamen we te weten dat het nieuwe album Ylajali zou gaan heten.

Die titel mag nu in de vuilbak, want samen met de nieuwe single kondigde Fleet Foxes ook een nieuw album aan. Crack Up verschijnt op 16 juni en is de langverwachte opvolger van het in 2011 verschenen Helplessness Blues. De bijna negen minuten lange single “Third of May / Ōdaigahara” laat voorlopig nog geen grote stijlbreuk horen. We horen de o zo kenmerkende elementen die de vossen zo geliefd maakten: harmonische samenzang, folkgitaren en weids uitspreidende arrangementen. In die negen minuten kabbelt het nummer van optimistisch, naar euforisch om uiteindelijk zeer intiem en melancholisch te eindigen. We kunnen al niet wachten om te weten naar welke plekken ze ons zullen brengen op hun nieuwe album.

Met hernieuwde inspiratie staat Fleet Foxes voor een uitdagend 2017. Niet alleen brengen ze een nieuw album uit, ze doen ook nog eens een wereldtournee die hen al in Ierland, Australië, Spanje en Italië brengt. Hopelijk zit er ook een plaatsje in hun agenda voor België.

Luister hieronder naar de nieuwe single en bekijk de cover en tracklist van het nieuwe album Crack Up.

 

Crack-Up:

01 I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar
02 Cassius, –
03 – Naiads, Cassadies
04 Kept Woman
05 Third of May / Ōdaigahara
06 If You Need To, Keep Time on Me
07 Mearcstapa
08 On Another Ocean (January / June)
09 Fool’s Errand
10 I Should See Memphis
11 Crack-Up

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Phoenix" (feat. Fleet Foxes & Anaïs Mitchell)

Op 27 augustus verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de tweede plaat van Big Red Machine. Het project…
AlbumsRecensies

Fruit Bats - The Pet Parade (★★★½): Klaterende stroom van nostalgie en hoop

Eric D. Johnson, de drijvende kracht en frontman van folkrockgroep Fruit Bats, is een vlijtige vleermuis. Hij heeft de afgelopen twintig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.