Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alt-J – “3WW”

Toen Alt-J in december 2015 even een pauze inlasten, deden de bandleden naar eigen zeggen wat anders. Thom Green bracht een soloplaat uit, Gus Unger-Hamilton opende een restaurant en frontman Joe Newman bekeek veel films. Speciaal, maar het gaf hen geen druk om een nieuwe plaat uit te brengen. In augustus vorig jaar trokken ze terug de studio in en het resultaat daarvan werd Relaxer, hun derde plaat. Die moet op 9 juni verschijnen en nu lossen ze ook meteen een eerste single “3WW”. Dat betekent zoveel als “Three Worn Words”, maar afgezaagd klinkt het allerminst.

De minimalistische gitaar waarmee de song begint, doet denken aan José Gonzalez, lekker folky dus. Het duurt ook wel even vooraleer er zich wat knisperende electronica in het geheel mengt. Eenmaal dat gebeurt, weet je zeker dat je naar Alt-J aan het luisteren bent. Het is een klein nummer, niet commercieel en toch lekker experimenteel. We horen slecht één keer diepe synths en dat is genoeg om ons warm te maken voor die nieuwe plaat. Verder in het nummer duikt ook de stem van Ellie Rowsell, zangeres van Wolf Alice, op. Twee geniale bands die samen precies nog genialer klinken. Alt-J is officieel terug en vooral met de manier waarop zijn wij al te gelukkig mee. Te zien deze zomer op Rock Werchter.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

Tracklist Relaxer:

01 3WW
02 In Cold Blood
03 House of the Rising Sun
04 Hit Me Like That Snare
05 Deadcrush
06 Adeline
07 Last Year
08 Pleader

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.