Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ulrika Spacek – “Mimi Pretend”

Ongeveer een jaar geleden kwam Ulrika Spacek naar buiten met hun debuut The Album Paranoia. Op 2 juni kunnen we hun tweede album, Modern English Decoration, verwachten. Vandaag liet het Londense vijftal alvast iets van hen horen met de single “Mimi Pretend”.

Ulrika Spacek werd gevormd op een avond in Berlijn wanneer schoolvrienden Rhys Edwards en Rhys Williams samen het concept uitdachten. Vervolgens verhuisden deze twee terug naar Londen met de bedoeling om het concept om te zetten in werkelijkheid. Hiervoor werden ze vergezeld door Joseph Stone, Ben White en Callum Brown waarmee het vijftal vervolledigd werd.

Net als bij het debuutalbum koos Ulrika Spacek ervoor om Modern English Decoration volledig zelf op te nemen, te produceren en te mixen in hun gedeeld huis in Londen – een voormalige kunstgalerij genaamd KEN. Naast een studio en huis is KEN ook een creatieve omgeving waar de band zijn verbeelding de vrije loop laat en gebruik maakt van een specifieke sfeer om hun video’s, artwork en foto’s te ontwikkelen. Volgens het vijftal is het niet enkel noodzakelijk om alles zelf te doen, het is ook erg belangrijk omdat het hen toelaat een volledig eigen wereld te creëren.

“Mimi Pretend” klinkt zoals te verwachten valt van Ulrika Spacek en ligt duidelijk in dezelfde lijn als hun eerder werk. De band belooft wel dat Modern English Decoration niet langer enkel het werk is van Ulrika Spacek zoals uitgedacht door Edwards en Williams, maar nadrukkelijk een samenspel van het vijftal wordt. De afwisselend zachte en intensere bas en drums worden hierin mooi naar voor gebracht, alsook de perfecte dynamische wisselwerking tussen de drie gitaren. Dit allemaal terwijl de dromerige, onduidelijke vocals heen en weer drijven. Hoewel de hypnotiserende, dromerige sfeer nog steeds aanwezig is, werd het gebruik van reverb op deze plaat bewust weggelaten met als doel extra focus toe te voegen.

Modern English Decoration Tracklist:

  1. Mimi Pretend
  2. Silvertonic
  3. Dead Museum
  4. Ziggy
  5. Everything, all the time
  6. Modern English Decoration
  7. Full of Men
  8. Saw A Habit Forming
  9. Victorian Acid
  10. Protestant Work Slump

Modern English Decoration komt op 2 juni uit via Tough Love Records. Ulrika Spacek komt op 16 mei samen met Communions en Froth naar Les Nuits in de Botanique.

Facebook/ Twitter/ Website

Related posts
LiveRecensies

Psych Over 9000: Zweven over de Vlasmarkt

Sinds vorig jaar mag Gent zich een festival rijker noemen. Psych Over 9000 zet de beste kleine bands in het (ruime) psychedelische…
AlbumsRecensies

Ulrika Spacek - Modern English Decoration (★★★½): maak uzelf klaar voor een volledige overgave

Modern English Decoration, het tweede album van het Londense vijftal Ulrika Spacek, werd vandaag uitgebracht via Tough Love Records. Hiermee levert de band…
LiveRecensies

Froth + Ulrika Spacek + Communions @ Botanique (Les Nuits): Wegdromen in een donker bos

Op de zesde dag van Les Nuits had Botanique een wel erg speciale triple bill voor ons klaar in de Rotonde. Met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.