Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Glints – “Makeshift Idol”

De Antwerpse Glints heeft na zijn passage op het Nederlandse showcase festival Eurosonic en het Antwerpse We Are Open opnieuw een nieuwe single gelost. Met zijn nieuwe single “Makeshift Idol” geeft hij ons een voorsmaakje van wat we mogen verwachten van zijn nieuwe EP Burgundy. De release hiervan staat gepland voor komende lente.

In tegenstelling tot zijn vorige singles “Egotism” en “Catalyst” begint het nummer niet met een dansbare beat. Het nummer komt kabbelend op gang. Tijdens de intro staat een oosters getinte groove centraal die begeleid wordt door een heerlijke jazz-geïnspireerde blazer sectie. Uiteindelijk loopt dit samen in een funky gitaarsolo die het nummer een nieuw leven in blaast. Die gitaarsolo wordt meteen verstevigd door een drumbeat die het dansbare karakter naar boven haalt. Glints zou Glints niet zijn zonder zijn autotune en vervorming op de zanglijn. Tijdens het refrein zeggen we dan ook vaarwel aan de jazz/oosterse invloeden en nemen de autotune en de gitaar de bovenhand. Ook in deze staat, net als bij hun vorige singles, dansen centraal. Al zal er op deze hoogstwaarschijnlijk wat zwoeler bewogen worden.

Zijn EP Burgundy komt lente 2017 uit bij PIAS.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.