Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Equal Idiots – “Put My Head In The Ground’

Wij weten niet goed hoe een blikje Cara u smaakt op maandagochtend, maar dat zal de jonge honden van Equal Idiots worst wezen. Na een maandenlange stilte gooiden ze op een ontieglijk vroeg uur hun nieuwe single op het internet: “Put My Head In The Ground”.

2016 was een boerenjaar voor de Kempenzonen: een finaleplaats in Humo’s Rock Rally, bij de drie winnaars van De Nieuwe Lichting én een overvolle festivalzomer. In het najaar kropen ze met Thomas Valkiers (Double Veterans, The Crackups en nog een ander groepje van vroeger) in de studio voor de opnames van de debuutplaat, die er nog voor de zomer aankomt. Maar eerst is er dus deze single.

‘Put My Head In The Ground’ knettert vanaf de eerste seconde. De rammelige gitaar dicteert het nummer, en houdt die aandacht stevig vast. Toegegeven: de ietwat repetitieve structuur zorgt er voor dat het nummer niet vanaf de eerste keer op volle kracht binnenkomt. Voor fans van ‘Silence Of The Lambs’ biedt de tekst gelukkig genoeg momenten om eens stevig te grinniken. De anderen onthouden vooral dat verdomd aanstekelijke refrein. P-p-p-p-p-p-put my head in the ground.

Deze ietwat opgekuiste versie van Equal Idiots klinkt meer als The Hives, en dat zou nooit een slecht argument mogen zijn. Integendeel: laten we hopen dat deze dudes binnenkort even grote zwier  maken als de vijf Zweedse heersers. Bier drinken, alsook kut roepen, behoort nog steeds tot de mogelijke scenario’s. De Kempen blijven een vruchtbare bodem voor rammelrock.

Website / Facebook / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Hives @ Ancienne Belgique (AB): Branden zonder blussen

The Hives en België is altijd een soort van ‘match made in heaven’ geweest. Dat de band al heel wat kilometers en…
LiveRecensies

Royal Blood @ Pilar: Terug naar start

De hyperrelevantie van 2014 is Royal Blood de laatste jaren wat aan het verliezen, maar je kan moeilijk ontkennen dat het duo…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hives – The Death of Randy Fitzsimmons (★★★★): De top van de Zweedse export

Soms maakt wachten op iets het alleen maar beter, al is het telkens met een bang hartje uitkijken naar wat komt. Een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.