Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dahlia Sleeps – “Still Light”

Dahlia Sleeps, het Londense kwartet dat vorig jaar voor het eerst van zich liet horen met “Black and Blue” brengt eindelijk een opvolger uit. Ditmaal niet enkel op hun Soundcloud-pagina maar voor het eerst op alle officiële kanalen. “Still Light” is een dromerig lied dat zeker in de smaak zal vallen bij fans van London Grammar en Chvrches. De popband met zangeres Lucy Hill vooraan verschuilt zich al een tijdje in de studio. Hopelijk volgt na deze release snel een eerste EP.

“Still Light” klinkt op het eerste gehoor even melodramatisch als het vorige werk van Dahlia Sleeps.  Toch is er meer ruimte voor verfijning. De harmonie tussen het gitaargetokkel en de synths klinkt frisser. De warme stem van Lucy Hill is innemend en rustgevend, wat haaks staat op het opzwepende tempo. “Still Light” gaat over een relatie die op de klippen loopt. In het aanstekelijke refrein zingt Lucy ‘We’re caught in a still light / I can see no love in your eyes.’ terwijl de synths luider en luider klinken. Tijdens een dramatische finale nemen de drums het volledig over ‘I’m under water / trying not to breathe / slowly killing me.’ Trieste teksten op een up-tempo beat zijn nog steeds Dahlia Sleeps’ handelsmerk.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dahlia Sleeps - "Divided"

Het Britse duo Dahlia Sleeps is niet aan zijn proefstuk toe, maar toch lijkt het meer dan ooit alsof de band een…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 23 - 29 november

Het was ons wel een weekje, weinig clipjes in vergelijking met voorgaande weken maar er zaten verschillende pareltjes tussen. Het was dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.