Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ride – “Charm Assault”

Shoegaze legendes, zo kan je Ride het best omschrijven. De legendarische Britpop band kwam enkele jaren geleden (in 2014) al terug samen maar vandaag brengen ze hun eerste nieuwe song in maar liefst twintig jaar. De laatste plaat van de band, Tarantula, dateert van 1996 dus het werd eens tijd. Samen met die nieuwe song kondigen ze ook een nieuwe plaat aan die later dit jaar zou moeten uitkomen. Voor de productie kregen ze alvast hulp van Erol Alkan (Franz Ferdinand, Kindness), daar zal het dus niet aan liggen. “Charm Assault” brengt al het beste in Ride terug naar boven en laat ons geloven dat ze in die twintig jaar nooit echt weg waren.

Frontman Andy Bell heeft alvast het volgende te zeggen over de nieuwe track: “‘Charm Assault’ is a pretty straightforward expression of frustration and disgust at the people who currently run our country. The tour in 2015 was a good way of reminding us what we were good at in the first place and “Charm Assault” feels like a natural continuation from our peak. When we started writing together again we tried to imagine we’d kept on making music all this time, and this was just the latest one.”

De song laat er ook geen gras over groeien en met snedige gitaren en een dromerig sfeertje voel je de pioniers van shoegaze hun ding doen. Minder zweverig maar wel een erg lekker rocknummertje. Eentje op het perfecte tempo voor een bescheiden dansje en met de dromerige stem ben je helemaal weg. We zijn zeker dat de fans van Ride deze song zullen appreciëren en het tegelijk ook nieuwe fans zal aantrekken. Een beknopte song die alles bevat wat een sterke shoegaze rocksong nodig heeft. Een catchy refrein en melodische warmte. Het doet ons helemaal uitkijken naar die nieuwe plaat.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

3395 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Amazons - "Ready For Something"

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.