Live, Recensies

kolektiv @ Krawietel: Beuken op een maandagavond

Op maandagavond was je beter in Krawietel waar kolektiv – ze omschrijven zichzelf als een mengeling van Deftones, Tool en Thrice – het beste van zichzelf gaf. De band heeft twee nummers online gezet en het is amper hun tweede show in een lange tijd, maar dat was niet op te merken: ze overtuigden het talrijk opgedaagd publiek met enig gemak.

Kolektiv hoefde niet lang te wachten om eraan te beginnen, want het Krawietelke liep al snel goed vol. In een gemoedelijke sfeer kwam de band dan ook mooi op tijd het podium op. Onder leiding van Dries Hoof (Wallace Vanborn) aan het minimalistisch soundboard, zette de band direct de toon: gewaagde gitaarriffs ondersteund met een door Tool geïnspireerde basgitaar. Na enkele noten stapte de gitarist van het podium, en daar bleef hij langs de zijkant een hele set voor de beukende riffs zorgen. Wat volgde waren lange, opbouwende en lichtjes psychedelische nummers, die eindigden in een wall of sound, waarbij de bassist het beste van zichzelf gaf met diep gezang.

De band slaagde er in om veel afwisseling in hun nummers te steken. De bassist had namelijk twee pedalenborden mee die deden denken aan een ruimteschip, waarvan hij steeds handig gebruik van maakte. Bij een nummer werd er gescreamd, een ander was dan weer eerder een technisch hoogstandje. Na een komisch intermezzo werd er afgesloten met een song die de hele set prachtig samenvatte: hard, ruw, met een knipoog naar Tool, maar gemakkelijk verteerbaar.

Het was geen casual maandagavond, maar wel voor herhaling vatbaar. Kolektiv verveelde op geen enkel moment, imponeerde met beide snaarinstrumenten en wakkerde grote interesse aan voor hun opkomend debuutalbum. Het debuut van kolektiv verschijnt binnenkort en wordt verdeeld door Consouling Sounds.

21 februari 2017

About Author

Antoon V. Ryckeghem


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief