Nieuwe singles

Nieuwe single Incubus – “Nimble Bastard”

Nieuwe singles

Nieuwe single Incubus – “Nimble Bastard”

Incubus behoeft weinig introductie. De rockers uit Californië bestaan al 26 jaar en hebben sinds 2003 dezelfde bezetting. In 2001 was hun doorbraak met rock-knijter “Wish You Were Here”. Twee jaar later volgden de bescheiden hitjes “Megalomaniac” en “Are You In?”. Een jaar of tien geleden was daar nog “Love Hurts”. En hoewel er in 2011 nog een album werd uitgebracht, bleef het sindsdien redelijk stil rond de band.

Maar daar komt nu verandering in. “Nimble Bastard” rockt als vanouds en bewijst dat de heren de tand des tijds feilloos hebben doorstaan. Hokjesdenkers hebben het lastig met Incubus, hun stijl is de afgelopen jaren omschreven als o.a. funk metal, trash-metal, post-grunge en art-rock. Zelfs etiketten als jazz en triphop zijn de revue gepasseerd.

Wellicht kan dubstep daar binnenkort aan toegevoegd worden. Op het later dit jaar te verschijnen achtste album (met de verrassende titel 8) staat namelijk een bijzondere samenwerking. Niemand minder dan Skrillex zal hierin zijn aandeel hebben. Enige jaren geleden produceerde hij al het album van Korn. Het zaaide verdeeldheid onder vriend en vijand. En wat er ook over dat album gezegd werd, uniek was het zeker.

Deze team-up belooft dus wat voor het eindresultaat! Wie goed luistert naar “Nimble Bastard” zal er een vleugje punk in kunnen ontdekken. Verrassend is het dan niet dat ze samen gaan toeren met de oerpunkers van Jimmy Eat World. Of ze ook hier gaan optreden, is vooralsnog niet bekend.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.