LiveRecensies

Nick Waterhouse @ Ancienne Belgique liet ons swingen op de beats van zijn hart

LiveRecensies

Nick Waterhouse @ Ancienne Belgique liet ons swingen op de beats van zijn hart

Nick Waterhouse is een Amerikaanse singer-songwriter en producer uit Los-Angeles. Hij brengt een mix tussen soul, rock’n roll en oude R&B. Hij wordt dan ook gezien als een jonge man die wat ‘oudere’ muziek brengt. Zijn debuutalbum Time’s all gone kwam in mei 2012 uit. Ook zijn nieuw album Never Twice dat in september 2016 verscheen, bleek alweer een pareltje te zijn. Daarnaast produceerde hij al eerder onder meer albums voor de indieband Allah-las. Het is duidelijk, Nick Waterhouse kan er wat van.

Op een rustige zondagavond trok hij samen met zijn bandleden naar een sfeervolle AB zaal. Bij het binnenkomen waande je jezelf onder een sterrenhemel en de rode lichten die in de richting van het podium schenen, vulden de mysterieuze sfeer mooi aan. Het publiek die toestroomde was zeer divers. Van ‘rockabilly’s’ naar jonge hippe koppels tot timide veertigers. Allemaal aanwezig voor maar één doel; het horen van de swingende tunes van Nick. Bij het spelen van de eerste noten werd hij dan ook enthousiast aangemoedigd door de mensen.

Na de woorden ‘Hello Brussels, my name is Nick Waterhouse and I’m from California.’ begon hij met het liedje “I Had Some Money (But I Spent it)”, een nummer uit zijn nieuw album en voor velen een herkenbaar gevoel. Al meteen slaagde hij erin om het publiek langzaam maar zeker te laten meedansen en klappen. De band had er duidelijk zelf ook plezier in. Tijdens het spelen, wierpen ze elkaar geamuseerde blikken toe en ook de Afrikaanse backing vocal kon de heupen niet stilhouden.

Hierna volgde een wat ouder nummer “Dead Room” die tevens ook zeer dansbaar en aanstekelijk was. Naarmate de set vorderde, werd het publiek enthousiaster en hoefde je je geen zorgen te maken om afkeurende blikken te krijgen indien je jouw beste dancemoves bovenhaalde. Ook Nick zelf leek zich erg op zijn gemak te voelen op het podium. Hij liet geen kans voorbijgaan om leuke anekdotes te vertellen bij enkele nummers. Iedereen was overduidelijk in de ban van deze getalenteerde artiest. Toch ging iedereen pas echt uit zijn dak toen zijn meest populaire en catchy nummer “Katchi” aan bod kwam. De unieke sound van Nick leek veel mensen te bekoren en hij haalde krachtig uit met een zeer toonvaste stem.

Eindigen deed hij met een song die hij opdroeg aan zijn manager en vocal agent waarvoor een boeket bloemen op het podium lag. Hij charmeerde dan ook alle dames door deze stuk voor stuk uit te delen bij het eindigen van de set. Nick speelde alle nummers zonder veel moeite waardoor we wel eens zouden vergeten hoe moeilijk het is om muziek op zo’n niveau te brengen. Het was voor fans van Ray Charles en Bo Diddley een prachtige kans om iemand live nog eens van die ruwe oude R&B en soul te zien spelen. Dat smaakt zeker en vast naar meer. Bedankt Nick!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Declan McKenna @ Ancienne Belgique (AB): Mist in de bergen

De vonken die Declan McKenna al jaren op zijn thuisland loslaat, lijken maar niet te willen overslaan op het Europese vasteland. Dat…
InstagramLiveRecensies

Novo Amor @ Ancienne Belgique (AB): Met dank aan ChatGPT

Ali Lacey is met zijn negen miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify beter bekend bij het grote publiek als Novo Amor. Enkele weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.