Muzieknieuwtjes

Eerste karrenvracht aan Pukkelpop 2017 namen: 79 (!!)

Pukkelpop staat in België bekend als het alternatieve muziekfestival dat ieder jaar weet te verrassen met de line-up. Toch is hij dit jaar ietwat voorspelbaar. De headliners zijn, ja, bands die bijna ieder jaar op ieder festival te vinden zijn. The xx en Editors op donderdag, alsof nog niet iedereen Editors gezien heeft. Bastille op vrijdag, oké daar kunnen we nog inkomen voor het mainstreampubliek moet er ook iets zijn, al komen ze ook ieder jaar naar België. Parov Stellar sluit die dag wel af, dat is leuk! Mumford & Sons op zaterdag, we snappen nog steeds niet hoe iedereen zomaar die laatste plaat van de band heeft geaccepteerd. En afsluiter Flume, ja dat kan wel omdat beats nu eenmaal traditie zijn. Teleurstellend zouden we die namen zelfs durven omschrijven, en niet “Grote Headliners” zoals alle andere media (we snappen niet hoe ze daar bij komen).

Toch gaan we de line-up niet helemaal afkraken. Als je verder dan de headliners gaat kijken, kan je zien dat Pukkelpop wel zijn best probeert te doen om de muziekliefhebber op zijn wenken te bedienen. Een Ty Segall, Mac DeMarco, Interpol en Chance The Rapper op donderdag of The Flaming Lips, Black Lips, Perfume Genius en London Grammar op vrijdag of Band Of Horses, PJ Harvey, Death Grips, Car Seat Headrest en Rise Against op zaterdag zijn bands die iedereen wel apprecieert. Iets voor de meerwaardezoeker misschien. Daarnaast vinden we ook nog The Naked & Famous, Julia Jacklin, Oh Wonder, Palace en Badbadnotgood op de affiche. Je ziet, als je wat meer gaat grasduinen door de line-up vind je wel wat verborgen pareltjes.

Voor de dance liefhebbers is het alvast een mekka want Sigma, Sigala, Marshmello, Moderat, Boys Noize, Fakear, Bakermat en Cashmere Cat zijn niet de minste. Ook hip hop is sterk vertegenwoordigd met Chance The Rapper, Vince Staples, Cypress Hill en Migos als meest opvallende namen. Voor de pop liefhebbers zijn er ook nog (naast de headliners) Tove Lo, George Ezra, Bear’s Den en Elbow. Zoals gewoonlijk kan je ook wat steviger werk spotten met onder meer Billy Talent, At The Drive-In, Moose Blood, Rise Against en The Pretty Reckless al is dit voorlopig nog wat beperkt.

Toch wachten wij voorlopig nog wat af naar wat de affiche meer te bieden heeft. Met 79 namen is de Pukkelpop line-up allesbehalve af. Om ons helemaal te overtuigen, mag Chokri en zijn team een tandje bij steken. Toch zijn we ons geloof in het festival (voorlopig nog) niet kwijt. Iets meer out of the box denken kan, want dat waren we de afgelopen jaren van Pukkelpop gewoon. Wij kijken alvast uit naar wat meer beerwaardige namen.

De voorlopige lijst met namen vind je hieronder:

Donderdag 17 augustus: The xx, Ty Segall, PJ Harvey, Chance The Rapper, Interpol, Mac DeMarco, Vince Staples, Moderat, Cypress Hill, Dave Clarke, Stikstof, Joy Orbison, Denzel Curry, Editors, Ben Klock, The Naked & Famous, Gerd Janson b2b Prins Thomas, Robert Hood Live, Intergalactic Lovers, Amelie Lens, Len Faki, Kollektiv Turmstrasse, Tornado Wallace, Petit Biscuit, Watsky, Beautiful Swimmers, Sigala, Abra en Sigma.

Vrijdag 18 augustus: London Grammar, Bastille, The Flaming Lips, Parov Stelar, Mount Kimbie, Black Lips, Elbow, Tove Lo, Julia Jacklin, Bjarki, Newmoon, Clean Bandit, Boys Noize, Fakear, Perfume Genius, George Ezra, Oh Wonder, What So Not, Palace, RØDHÅD, Sevn Alias, Mr Oizo, Mind Against, Walking On Cars, Dan Shake, Macky Gee, Mefjus feat. Maksim MC en Olivier Heldens.

Zaterdag 19 augustus: Band of Horses, Moose Blood, Rise Against, Marshmello, Death Grips, Mumford & Sons, First Aid Kit, Car Seat Headrest, BADBADNOTGOOD, At The Drive-In, Migos, Flume, Cashmere Cat, Shame, Ben UFO, Jake Bugg, Bear’s Den, Paul Kalkbrenner, Fritz Kalkbrenner, Billy Talent, The Pretty Reckless, Dub FX en Bakermat.

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BRVT - "Little Wave"

Drie jaar geleden richtte de Brits-Italiaanse Arianna D’Amato samen met de Belgische producer en instrumentalist Tim de Fontaine BRVT op. Even later…
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy & Fred again.. - "Strong"

Een van de hoogtepunten van de festivalzomer was ongetwijfeld de set van Fred again.., en meer bepaald het stukje waarin hij het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.