Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Body Count – “No Lives Matter”

Een aftelklok, enkele videoteasers en verschillende aankondigingen: sinds eind december doet Body Count hun fans verlangen naar hun nieuwe album Bloodlust, dat op  31 maart uitkomt. De band uit Los Angeles is sinds hun debuutplaat in 1992 nooit de controverse uit de weg gegaan. Nummers als “Born Dead” en vooral “Cop Killer” waren een expliciete aanklacht tegen racisme en het zinloos vermoorden van Afro-Amerikaanse burgers door corrupte politieagenten. “Cop Killer” werd uiteindelijk onder druk zelfs van het self-titled album gehaald nadat toenmalig president George H.W. Bush zich erover had uitgesproken.

Gisteren, een dag na de 59ste verjaardag van zanger en oprichter Ice-T, werd de nieuwste single losgelaten op de wereld. Ook nu wil Body Count hun gal spuwen, en dat doen ze zoals gewoonlijk zonder zich in te houden. “No Lives Matter” gaat over All Lives Matter, een slogan die ontstond als reactie op de Black Lives Matter beweging (BLM). Die voerde al vaak campagne tegen het zinloos vermoorden van Afro-Amerikanen door politieagenten. Via de slogan All Lives Matter wou men aankaarten dat ook politieagenten en andere mensen omkomen door geweld.

De single start met Ice-T die ons toespreekt en kort zijn mening geeft over de hele discussie. Hij eindigt met de boodschap achter dit nummer: ‘But the truth of the matter is, they don’t really give a fuck about anybody if you break the shit all the way down to the low, fuckin’ dirty-ass truth.’
Daarna barst het nummer volledig los met een vette riff die je je hartslag meteen de hoogte in jaagt. Ice-T gaat ferm tekeer op een nummer dat je omverblaast en blijft razen tot de volgende gesproken boodschap van de zanger. De heavy metal met invloeden van hardcore punk, rap en trash metal worden in de clip van het nummer vergezeld van statistieken, die je om de oren slaan met cijfers over armoede, moord, criminaliteit en haat. Het nummer is een oproep naar armen en onderdrukten om zich te verenigen tegen het onrecht: samen sterk. ‘They can’t fuck with us, once they realise we’re all on the same side.’ Snoeiharde muziek met een relevante boodschap, doen ze goed.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Evil Invaders - "In Deepest Black"

De tijd vliegt. Het moment dat de Noord-Limburgse speedmetalband Evil Invaders goud haalde op de Limbomania in de Muziekodroom ligt intussen bijna…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Napalm Death - "Narcissus"

Fuzzy gitaren, politieke teksten en een wereldrecord voor het kortste nummer ooit. Napalm Death heeft het allemaal. Deze Britse band wordt genoemd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.