Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thundercat – “Friend Zone”

De kans dat je Thundercat al eens gehoord hebt, is behoorlijk groot. Hij verschijnt geregeld op platen van kleppers zoals Flying Lotus, Kendrick Lamar, Childish Gambino, Erykah Badu en Kamasi Washington. Daarnaast toont deze bassist (maar vooral multi-instrumentalist) zich bijzonder fors als solo-artiest. Binnenkort komt zijn nieuwste album Drunk uit, waarvan we al een tijdje in de mood kunnen geraken met leadsingle “Show You The Way”. Op deze Valentijnsdag stuurt hij een nieuw nummer de wereld in, “Friend Zone”.

“Friend Zone” sluit naadloos aan op zijn vorige single. Het nummer kookt van de broeierige synths, maar het duurt niet lang voor alles in zijn plooi valt. Op dat punt bevat het alles wat dit nummer een uiterst dansbaar staaltje Thundercat maakt. Een kolkende baslijn en strakke drums zorgen voor een hoog funkgehalte. Zijn warme karakteristieke stem overpeinst op gepassioneerde wijze de beruchte “friendzone”. Er kon geen meer ironische dag uitgepikt worden voor deze single. Dit lied dankt aan zijn productie een moderne sound, maar wat het helemaal af maakt is de futuristische synth die doorheen heel het nummer loopt. De arpeggio’s doen denken aan vintage elektronische muziek, maar in deze context werken ze dynamisch en hedendaags.

Thundercat brengt met “Friend Zone” de ene knaller uit na de andere. Dat belooft voor 24 februari, want dan verschijnt Drunk!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “yoga” (feat. Rebecca Black)

Het succesverhaal van bbno$ is te wijten aan een perfecte timing. In 2019 bracht hij het enorm catchy “Lalala” uit, wat door…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sababa 5 – “Smilansky”

In onze eeuwige zoektocht naar muziek die niet in één vakje past, stootten we deze week op Sababa 5. Deze groep doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.