Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thundercat – “Friend Zone”

De kans dat je Thundercat al eens gehoord hebt, is behoorlijk groot. Hij verschijnt geregeld op platen van kleppers zoals Flying Lotus, Kendrick Lamar, Childish Gambino, Erykah Badu en Kamasi Washington. Daarnaast toont deze bassist (maar vooral multi-instrumentalist) zich bijzonder fors als solo-artiest. Binnenkort komt zijn nieuwste album Drunk uit, waarvan we al een tijdje in de mood kunnen geraken met leadsingle “Show You The Way”. Op deze Valentijnsdag stuurt hij een nieuw nummer de wereld in, “Friend Zone”.

“Friend Zone” sluit naadloos aan op zijn vorige single. Het nummer kookt van de broeierige synths, maar het duurt niet lang voor alles in zijn plooi valt. Op dat punt bevat het alles wat dit nummer een uiterst dansbaar staaltje Thundercat maakt. Een kolkende baslijn en strakke drums zorgen voor een hoog funkgehalte. Zijn warme karakteristieke stem overpeinst op gepassioneerde wijze de beruchte “friendzone”. Er kon geen meer ironische dag uitgepikt worden voor deze single. Dit lied dankt aan zijn productie een moderne sound, maar wat het helemaal af maakt is de futuristische synth die doorheen heel het nummer loopt. De arpeggio’s doen denken aan vintage elektronische muziek, maar in deze context werken ze dynamisch en hedendaags.

Thundercat brengt met “Friend Zone” de ene knaller uit na de andere. Dat belooft voor 24 februari, want dan verschijnt Drunk!

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Cracker Island" (feat. Thundercat)

Damon Albarn speelde enkele maanden geleden een soloshow in Brussel en is ondertussen alweer volop aan het touren met Gorillaz, een van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE - "Can't U Feel It"

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en…
Nieuwe singles

Nieuwe single Muito Kaballa - "Little Child"

Muito Kaballa begon als een soloproject van de Duitse Niklas Mundermann. Na een soloplaat wilde hij het roer omgooien en andere oorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.