LiveRecensies

We Are Open 2017 @ Trix: Dansen op de duistere klanken van het leven

Afgelopen weekend stond Trix volledig in het kader van het Antwerpse showcase festival We Aren Open. De rode draad doorheen het festival waren de Belgische acts. Zowel gevestigde waarden als nieuwkomers kregen de kans om hier hun materiaal voor te stellen aan het publiek.

Vrijdag 10/02

Glints

https://www.instagram.com/p/BQWAZzpldFi/?taken-by=katrijnv

Glints mocht als eerste het podium van de Club betreden. Voor hen was het ditmaal een thuismatch in Antwerpen. Centraal bij de band stonden de zwoele beats die je meesleepten, begeleid door zanger Jan Maarschalk Lemmens (die gekend staat om zijn Britse accent). De set was een perfecte vermenging van oud materiaal van hun naamloze eerste EP Glints en nieuw materiaal van hun EP Burgundy die komende maand uitkomt. Zoals Jan Maarschalk Lemmens zelf aangaf voor het laatste nummer “Sirens”, maakten ze muziek waar effectief op gedanst moest worden. Hij speelde hierin zelf een grote rol. Als een slang kronkelde hij gedurende de hele set over het podium en stak daarmee het publiek aan om te bewegen op het ritme van de muziek.

Op 17 Maart 2017 komt hun nieuwe EP genaamd Burgundy uit bij PIAS.

Delv!s

Moest Dansende Beren iemand mogen kiezen die zou passen bij hun dan zou het wel Delv!s zijn (zijn moves doorheen de show doen wat denken aan Balou de beer uit Jungle Book). Niels Delvaux alias Delv!s speelde in Antwerpen één van zijn eerste headline shows. Voorheen speelde hij al in het voorprogramma van Jamie Lidell en John Newman. Met zijn Vlaamse funk brengt hij zowel zichzelf als het publiek aan het dansen. Hij liet zich begeleiden door een leger van muzikanten die zorgde voor de funky beats waar hij om gekend staat. Zelf dartelde hij als een vlinder over het podium en maakte aanstekelijke moves waardoor het publiek onmogelijk stil kon staan. Voorlopig heeft hij nog maar een single uitgebracht, maar wat voor één. “Come My Way” is de vertaling van wat groovy funk zou moeten zijn en live komt dit absoluut zo over. Hij wordt tijd dat Delv!s meer materiaal gaat uitbrengen zodat we ook thuis kunnen dansen.

Op 17 maart 2017 speelt Delv!s in de AB Club. Tevergeefs is het concert reeds uitverkocht.

Amongster

https://www.instagram.com/p/BQWL5akF_Nl/?taken-by=katrijnv

Amongster is de Gentse band rond zanger Thomas Oosterlynck. In 2014 won de groep De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In september 2016 was het eindelijk zover, ze brachten een eerste album getiteld Trust Yourself To The Water uit. De set begon met “Teacher”, de eerste single van hun nieuw album. Het nieuwe materiaal klinkt gelaagder dan het oudere materiaal, maar net zoals voorheen blijven de sombere, melancholische teksten centraal staan. Nadien volgde een mooie afwisseling tussen materiaal uit de zelfgetitelde EP Amongster zoals eerste single “Bright Life” en materiaal uit het album. In het midden van de set lieten ze een rustiger nummer “Stay A While” aan bod komen, om zo wat te breken met de rest van de set. Afsluiten deden ze met hun meest recente single “Fear Until You Leave Me” Ondanks de straffe show die ze neerzetten, bleef de rode draad het geroezemoes van het publiek.

Op 14 februari 2017 speelt de band in de Vooruit te Gent.

Zaterdag 11/02

Hypochristmutreefuzz

Mensen die bang zijn van lange woorden zakten beter niet af naar de club van Trix tijdens de laatste dag van We Are Open. Hypochristmutreefuzz stelde hun nieuwe plaat genaamd Hypopotomonstrosesquidedaliophobia voor. Van bij het begin zette de band een duistere toon door het gebruik van flikkerende stroboscopen waarmee de band omgeven was. Zanger Ramses maakte van zichzelf een duister figuur door hierop in te spelen en zich één te maken met de lichtflitsen. De mensen die op zoek waren naar rust, zakten beter naar een andere zaal af want voor de zachtere nummers was er absoluut geen plaats in hun setlist wegens een gebrek aan tijd. Met die woorden zette de zanger het nummer “Clammy Hands” in. Tijdens de laatste song,”The Spitter”, stelde zanger Ramses zich op als een Hades figuur die doorheen het publiek opzoek was naar nieuwe volgelingen, speciaal.

Voor de officiële albumrelease van Hypopotomonstrosesquidedaliophobia kan je terecht in de Vooruit te Gent op 16 februari 2017 en op 24 februari in Cactus Club in Brugge.

High Hi

High Hi speelde zaterdag in het café van Trix een van hun eerste headline shows en wat voor één. De Gentse band heeft enkele singles in hun repertoire en binnenkort het debuutalbum dat verschijnt op 10 maart 2017. Desondanks stond het café alvorens de show begon tot de nok vol en er kwamen alleen maar mensen bij naarmate de set vorderde. De band begon stevig aan het optreden met het nummer “Baseball Fights” waarin zangers Anne-Sophie meteen liet merken dat ze een sterke frontvrouw was die de band naar de juiste kant stuurde doorheen de set. Hun single “Islands Full Of Gold” mocht dan wel het meest poppy nummer zijn van hun set, het was tegelijk ook het meest aanstekelijke nummer dat bleef hangen als een oorworm. Afsluiten deden ze met het korte, maar krachtige nummer “Brake”.

Op 10 maart 2017 komt hun debuutalbum Hindrance uit bij Caroline Music

Related posts
LiveRecensies

Life of Agony @ Trix: Cocoonen in 1993

De ‘gouwe ouwe’-tijd dat metalbands via Roadrunner Records blitzcarrières doormaakten, behoort tot een schimmig verleden. De kruisbestuiving tussen hardcorepunk en metal is…
LiveRecensies

Jessie Reyez @ Trix: Levenslessen van een zuivere stem

Wat hebben Eminem, Sam Smith en Lewis Capaldi met elkaar gemeenschappelijk? Ze zijn alle drie fan van de Canadese zangeres Jessie Reyez…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens de Belgische en Nederlandse muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn heel wat enthousiastelingen dag in dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.