banner

AlbumsRecensies

Thievery Corporation – “The Temple Of I&I” (★★★): Groovy vibes met Jamaicaanse roots

Wie het nieuwe album “The Temple Of I & I” van het Amerikaanse Thievery Corporation beluistert zal meteen de typische klanken herkennen. Nog nooit van dit duo muzikanten gehoord? Neem dan zeker de tijd om hun KEXP-sessie op YouTube  te beluisteren. Hun eerste single, “2001 A Spliff Odyssey” dateert reeds van 1996. Ondertussen brachten ze al zeven vervolgalbums uit. Het is zeer moeilijk om hen in een hokje qua genre te plaatsen. Men spreekt al eens over triphop met allerlei invloeden: bossa nova, Indiase muziek, acid jazz, dub…

Ook op hun nieuwste plaat is de typerende oosters getinte triphopsound nog steeds aanwezig, maar het geheel wordt meer dan ooit geharmoniseerd door dubinvloeden. Als iedereen dub kan maken, dan kunnen wij dat ook, moeten Eric Hilton en Rob Garza gedacht hebben. Het duo bracht geruime tijd in Jamaica door en geeft aan dat de innovatie en kracht van en achter Jamaicaanse muziek een constante bron van creatieve invloed voor hen is.

Dit is dan ook de reden waarom ze hun laatste nieuwe, “The Temple Of I & I” geproducet en opgenomen hebben in Port Antonio, een stad in de bakermat van de reggae en de dub. Deze vernieuwende roots- en reggaeklanken vermengen zich met de typerend lounge-klanken van het duo.
Leuk weetje: ook dit album wordt gereleaset op hun eigen platenlabel “Eighteenth Street Lounge Music”.

Opvallend is de verscheidenheid aan gastoptredens op het album. De hoeveelheid instrumentatie (let bijv. op de percussie en de groovy bass) en lokale zangers en zangeressen met een vleugje digitale magie leiden tot een authentieke atmosfeer. Zo harmoniseert Shana Halligan in “Love Has No Heart” met een enorm zwoele klank die zich vlekkeloos bindt met Thievery’s groovy soul in het nummer.  Racquel Jones is een opkomend talent in Kingston die twee nummers van Thievery’s album van vocals voorzag. Voor ons is het nummer “Road Block” eentje dat meteen opvalt. De dubsound zal al snel je hele lichaam onder controle nemen. Mission accomplished !?

Meteen verkocht door het nieuwe album? Geen zorgen. Je kan zeer binnenkort hun vibes in real-life voelen.

1 maart 2017- Paradiso- Amsterdam, Nederland  – SOLD-OUT!
2 maart 2017- Den Atelier- Luxemburg, Luxemburg 
4 maart 2017- Ancienne Belgique, Brussel, België

http://www.thieverycorporation.com/

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hope Tala - "Tiptoeing"

Wie de West-Londense Hope Tala nog niet op zijn aanbevolen afspeellijst is tegengekomen, heeft duidelijk wat gemist. De 23-jarige Hope creëert al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Koffee - "West Indies"

Ze was amper zeventien toen Koffee doorbrak en gebombardeerd werd tot een van de grootste reggaebeloftes van het het decennium. Grootheden als…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cochemea - Vol. II: Baca Sewa (★★★★): Onmogelijk om stil te blijven zitten

Nadat Cochemea Gastelum (“Cheme” voor de vrienden) in 2010 debuteerde met The Electric Sound of Johnny Arrow was het maar liefst negen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.