Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Angels – “Currency”

The Black Angels kan je omschrijven als één van de betere harde psychedelische rockbands in de wereld. De laatste plaat van de groep, Indigo Meadow, dateert alweer van 2013. Het werd hoog tijd dat de band, grotendeels beïnvloed door The Velvet Underground, nieuw werk uitbracht. Op 21 april komen ze met Death Song, een verwijzing naar een gelijkaardig nummer van The Velvet Underground. Eerste single “Currency” laat ons alvast weer trippen zonder enige drugs.

Verfrissend zonder meer, dit voorsmaakje. Het nummert begint erg donker en angstaanjagend met enkel gitaren die je de wegleiden, maar al snel komt het geheel tot een explosie, om vervolmaakt te worden met een zweverige zanglijn van jewelste. Zwoele bassen banen zich een weg door je gehoorgang, om je finaal in het nummer onder te dompelen. Eens je helemaal weg bent, komen de uitbarstingen dan ook steeds sneller. Riffs beuken in het rond en creëren als het ware een feel van een dreigende storm die op je afstevent. Al snel heb je echter door dat er vrede is en zweef je lustig verder om op het einde een sprint te zetten richting afgrond.  Met “Currency” hebben The Black Angels een single uit die hun kwaliteiten nogmaals tentoonspreidt, en ons doet snakken naar meer.

Website | Facebook | YouTube | Twitter | Instagram

 

3489 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Screaming Females - "Brass Bell"

Dat Marissa Paternoster een gedreven artiest is, mag je gerust een understatement noemen. Ze maakt muziek met haar soloproject Noun, brengt ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.