Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhola – “Jewels”

Oliver Symons, het Belgisch elektro-pop brein achter Warhola, is terug van weggeweest. Bijna een jaar nadat we “Lady” en “Red” te horen kregen, brengt hij ons nu “Jewels.” Een nummer dat toch duidelijk iets meer op de dansvloer mikt.

“Jewels” is geen geheel onbekende voor wie al een live-set van Warhola te horen kreeg. Daaruit werd al duidelijk dat deze je voeten, heupen en schouders laat bewegen. Toch zijn wij er nog niet helemaal uit of we hem nu smaken of niet. Onze eerlijke opinie? Er zaten in die set heel wat andere pareltjes die we iets liever gereleaset hadden gezien. Deze klinkt duidelijk gladder en iets toegankelijker dan zijn voorgaande singles. Het bekt goed, danst goed, maar wij missen toch wat van zijn experimentaliteit waar wij zo’n fan van zijn. Wat “Jewels” dan wel weer heeft, is de kracht om radiostations te veroveren.

De single gaat van start met poppy beats die gedurende de ganse song een constante blijven. Daarbij gevoegd een uptempo refrein met een vette synth en de perfect bijpassende falsettostem van Symons. Ja, je gaat er echt van dansen. Op het einde komt nog tweemaal een climax synth naar boven, al haalt deze volgens ons toch nooit echt het niveau van de voorgaande singles. “Jewels” blijft voor ons vooral een leuk intermezzo in de complexere, donkere set. Het perfecte nummer om het publiek helemaal los te krijgen. Al hopen wij toch dat niet alles in deze richting evolueert.

Samen met deze nieuwe single kondigde Symons ook een concert aan in de AB. Voor wie zelf de spannende beats en r&b-vibe wil komen voelen, is op 20 mei de Ancienne Belgique the place-to-be.

Facebook / Twitter / Youtube

Related posts
InstagramLiveRecensies

Fred again.. @ Ancienne Belgique (AB) : We've found dancing

Dat het hard gaat voor Fred again.. kunnen we gerust een klein understatement noemen. De Britse producer verkocht in een mum van…
InstagramLiveRecensies

MEROL @ Ancienne Belgique (AB): Vol van MEROL

Stel dat een of ander tijdschrift binnenkort op zoek gaat naar de icoon van 2022, dan kunnen wij MEROL sterk aanbevelen. Voor…
LiveRecensies

Phoenix @ Ancienne Belgique (AB): De muzikale glimlach

Het was gisteren een mooie dag voor iedereen die de Franse republiek een warm hart toedraagt, want terwijl Les Bleus Australië aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.