Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands – “Ran”

Fans van Future Islands kunnen op beide oren slapen. De band kondigde net een nieuw album aan. The Far Field volgt in april het drie jaar oude Singles op. En bij die aankondiging bleef het niet. Ze gooiden de hele tracklist al online en deelden het artwork. Titels als “Candles” en “Alladin” in combinatie met de toekomstige hoes van de plaat doen ons vermoeden dat het een perfecte plaat wordt om in het halfduister op te zetten. Met een arrangement van hoorns en strijkers komt dat vast helemaal goed. Klein wist je datje, op het voorlaatste nummer “Shadows” zingt Debbie Harry van Blondie mee, spannend.

Als we hun eerste single “Ran” beluisteren, krijgen we ons gevoel bevestigd. De sound van Samuel Herring en de zijnen blijft herkenbaar. Het nummer bouwt traag op, eerder wat laidback maar zo zijn alle nummers van Future Islands. Het is de unieke en sterke stem van Herring die de song maakt. Het melodietje doet ons onze koffie vrolijk binnengieten. Op het einde wordt de kracht in de stem alleen maar sterker wat een grotere emotionele band schept met het publiek. Je wordt terug in de wereld van Future Islands getrokken en daar is het aangenaam vertoeven. Hoopvol en tegelijk ook wel treurig op zijn eigen manier, de song bevat het allemaal. Unieke muzikanten toch die van Future Islands.

Hoe het nieuwe album live klinkt, horen we op 30 juni op Rock Werchter. Dat wordt voor drummer Michael Lowry meteen het eerste album waarbij hij live meespeelt. Allen daarheen!

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

Tracklist The Far Field:

01 Aladdin
02 Time on Her Side
03 Ran
04 Beauty of the Road
05 Cave
06 Through the Roses
07 North Star
08 Ancient Water
09 Candles
10 Day Glow Fire
11 Shadows
12 Black Rose

Related posts
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "King of Sweden"

Er zijn zo van die bands die doorheen de jaren zo’n eigenheid in hun muziek wisten te verweven, dat het haast onmogelijk…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.