Nieuwe singles

Nieuwe single Urban Cone – “Old School”

Het was al een tijdje stil rond de Zweedse electro-pop band Urban Cone. Twee jaar na hun laatste album Polaroid Memories is er nieuw materiaal. De vier stadsjongens uit Stockholm ontmoetten elkaar op de middelbare school en konden al snel hoge toppen scheren met hun debuutsingle “Urban Photograph”. Onder de vleugels van Interscope Records brachten ze een debuutalbum Our Youth uit en tourden met landgenoot Tove Lo door Europa en Amerika. Nieuwe single “Old School” is de feel-good opwarmer voor het derde album A Whole Lifetime of Happiness dat volgens de vier meer hiphop en funk-invloeden zal hebben.

“Old School” is een vrolijk up-tempo nummer met een funky refrein. De nostalgie begint al in de eerste seconden met een grauwe sample. Hoewel de tekst soms de grens van meligheid overschrijdt, blijft hij hangen. Let me love you old school, I know you will dig it.  Het Zweeds accent is met de jaren verdwenen en de band heeft nu een duidelijke eigen en afgewerkte sound.

Facebook | Twitter | Site | Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded - "Epic Fail"

Hoewel het laatste studioalbum van Absynthe Minded al dateert van 2020, heeft de Belgische indiepopgroep rond Bert Ostyn allerminst stilgezeten. Zo nam…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Feist - Multitudes (★★★★): Onderdompelen in schoonheid

De Canadese singer-songwriter Leslie Feist heeft al een solocarrière van bijna 25 jaar achter de rug, maar toch heeft ze nog maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.