Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Slowdive – “Star Roving”

Gisteren verscheen een mysterieuze teaser op de Facebook pagina van de band, vandaag brengen ze hun eerste single in 22 jaar. Toen hun laatste plaat Pygmalion op 6 februari 1995 verscheen, was deze beer zelfs nog niet geboren! De band splitte niet veel later en het leek er mee gedaan. Tot 2014 waarin de groep een reünie aankondigde en op Pukkelpop te zien was. Van nieuwe muziek was toen al sprake maar het duurde dus tot nu voor die nieuwe muziek er kwam. “Star Roving” klinkt meteen anders dan een classic Slowdive song maar houdt de Shoegaze er wel in.

In de jaren dat Slowdive er niet was hadden de leden verschillende zijprojecten. Zo vond je zangeres Rachel Goswell in Minor Victories, zat ze met zanger Neil Halstead in Mojave 3 en had diezelfde Halstead een soloproject Black Hearted Brother. Die laatste band klinkt ook het meest zoals Slowdive nu (mede door zijn zang). Dromerig, catchy en erg sfeervol. Minor Victories komt er ook in door en we twijfelen zelfs een beetje of het niet Slowdiiv is? Minder experimenteel en lomer dan hun cd’s in de jaren 90 maar dat mag wel eens. Het klinkt goed en het lijkt perfect de hedendaagse Slowdive te kenmerken, een band vernieuwd voor deze generatie. Wij doen alvast onze mooiste schoenen aan om zo naar de grond te dansen.

De band’s single komt uit op Dead Oceans, thuis van Mitski, Destroyer en Julianna Barwick, een beter label hadden we niet in gedachten! Of er een nieuwe plaat komt is nu al zeker, de enige vraag is wanneer. Net zoals hun muziek doen ze daar ook mysterieus over.

Facebook / Twitter

12 januari 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief