Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Menace Beach – “Suck It Out”

De Britse band Menace Beach kleurt niet bepaald binnen de lijntjes. Met een aantal EPs en hun debuutalbum Rat World onder de arm verkenden ze alles van garage rock tot punk en noise rock. Deze stijl zetten ze verder op hun album Lemon Memory dat verschijnt op 20 januari. We kunnen alvast genieten van de nieuwe single “Suck It Out”.

De muziek van Menace Beach is luid en slagkrachtig, maar wel zeer toegankelijk. Met de nodige dosis fun en speelse riffjes is ook deze single één en al feest. Ze weten heel slim alles wat goed is aan hun rockinvloeden samen te brengen en er hun eigen ding van te maken. Het is hierbij ook een groot plezier om te horen dat de keyboardjes flink vooraan staan. Ze mengen zich mooi in de ruwe sound van de band en voegen catchy melodietjes toe aan het nummer. Het doet hierdoor soms een beetje denken aan bijvoorbeeld Hookworms, maar dan op een minder agressieve manier. Dit zou wel eens een element kunnen zijn dat we graag op diverse manieren terug willen horen op de rest van het album.

“Suck It Out” is nu niet bepaald het meest creatieve staaltje songwriting. Het is vooral gebaseerd op een aanstekelijke hook en de grote hoeveelheid energie die de band in zich draagt. Hoe ze dit inkleuren is sterk gedaan, maar toch hopen we ook op wat nummers die hun kracht ergens anders uit putten. Als ze met het nieuwe album de lijn volgen van hun vorige releases, kunnen we gelukkig alvast een bonte mengeling aan ideeën verwachten.

Website / Facebook / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.