Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Menace Beach – “Suck It Out”

De Britse band Menace Beach kleurt niet bepaald binnen de lijntjes. Met een aantal EPs en hun debuutalbum Rat World onder de arm verkenden ze alles van garage rock tot punk en noise rock. Deze stijl zetten ze verder op hun album Lemon Memory dat verschijnt op 20 januari. We kunnen alvast genieten van de nieuwe single “Suck It Out”.

De muziek van Menace Beach is luid en slagkrachtig, maar wel zeer toegankelijk. Met de nodige dosis fun en speelse riffjes is ook deze single één en al feest. Ze weten heel slim alles wat goed is aan hun rockinvloeden samen te brengen en er hun eigen ding van te maken. Het is hierbij ook een groot plezier om te horen dat de keyboardjes flink vooraan staan. Ze mengen zich mooi in de ruwe sound van de band en voegen catchy melodietjes toe aan het nummer. Het doet hierdoor soms een beetje denken aan bijvoorbeeld Hookworms, maar dan op een minder agressieve manier. Dit zou wel eens een element kunnen zijn dat we graag op diverse manieren terug willen horen op de rest van het album.

“Suck It Out” is nu niet bepaald het meest creatieve staaltje songwriting. Het is vooral gebaseerd op een aanstekelijke hook en de grote hoeveelheid energie die de band in zich draagt. Hoe ze dit inkleuren is sterk gedaan, maar toch hopen we ook op wat nummers die hun kracht ergens anders uit putten. Als ze met het nieuwe album de lijn volgen van hun vorige releases, kunnen we gelukkig alvast een bonte mengeling aan ideeën verwachten.

Website / Facebook / Twitter

Related posts
AlbumsRecensies

Peach Pit - From 2 to 3 (★½): Een verwaterde versie van zichzelf

We hebben nog levendige herinneringen van onze eerste kennismaking met Peach Pit. Op een dag zaten we door ons Facebook nieuwsoverzicht te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malady - "Round The Bend"

Er bestaat een fenomeen ‘the 20-year rule’, wat inhoudt dat een trend twee decennia nodig heeft om uit te sterven en weer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Afghan Whigs - "I'll Make You See God"

Na vijf jaar stilte is het eindelijk zover. The Afghan Whigs, rockband uit Cincinnati, brengt een nieuwe single uit en dat voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.