Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Menace Beach – “Suck It Out”

De Britse band Menace Beach kleurt niet bepaald binnen de lijntjes. Met een aantal EPs en hun debuutalbum Rat World onder de arm verkenden ze alles van garage rock tot punk en noise rock. Deze stijl zetten ze verder op hun album Lemon Memory dat verschijnt op 20 januari. We kunnen alvast genieten van de nieuwe single “Suck It Out”.

De muziek van Menace Beach is luid en slagkrachtig, maar wel zeer toegankelijk. Met de nodige dosis fun en speelse riffjes is ook deze single één en al feest. Ze weten heel slim alles wat goed is aan hun rockinvloeden samen te brengen en er hun eigen ding van te maken. Het is hierbij ook een groot plezier om te horen dat de keyboardjes flink vooraan staan. Ze mengen zich mooi in de ruwe sound van de band en voegen catchy melodietjes toe aan het nummer. Het doet hierdoor soms een beetje denken aan bijvoorbeeld Hookworms, maar dan op een minder agressieve manier. Dit zou wel eens een element kunnen zijn dat we graag op diverse manieren terug willen horen op de rest van het album.

“Suck It Out” is nu niet bepaald het meest creatieve staaltje songwriting. Het is vooral gebaseerd op een aanstekelijke hook en de grote hoeveelheid energie die de band in zich draagt. Hoe ze dit inkleuren is sterk gedaan, maar toch hopen we ook op wat nummers die hun kracht ergens anders uit putten. Als ze met het nieuwe album de lijn volgen van hun vorige releases, kunnen we gelukkig alvast een bonte mengeling aan ideeën verwachten.

Website / Facebook / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "I'd Get Along"

Ieders favoriete posthardcore-subgenrejongleur die eruit ziet alsof hij in zijn moeders kelder woont, heeft een nieuw album klaar. Dit lijkt een vrij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Happy Customers"

De Noord-Ierse mannen van Two Door Cinema Club hebben er intussen al heel wat jaren opzitten. Van rasechte indiepop over een met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.