Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Temples – “Strange Or Be Forgotten”

Begin maart komt de tweede plaat van Temples uit. De psychedelische jongens uit Kettering brachten in 2014 debuutplaat Sun Structures uit dat de pers bejubelde. Nu de jonkies al wat ouder zijn, kunnen ze een volwassen geluid creëren op die nieuwe plaat. Eerder hoorden we al “Certainty” waarin duidelijk bleek dat er meer synths in de muziek van Temples kroop. Ook bij deze nieuwe is dat hoorbaar, maar het klinkt nog steeds zoals de beste songs van Tame Impala of MGMT, lekker dromerig.

“Strange Or Be Forgotten” is het laatste nummer op Volcano en weergeeft een bepaalde epische klank. Het begint met een slanke synth die zich in het oor nestelt. Het zwelt op en al snel komen er meer en meer instrumenten in het geheel. De dromerige vocalen en de fijne melodie maken het geheel af. Eenmaal het refrein er is, kan je niet anders dan verder luisteren. Melodieus maar tegelijk ook subtiel, het lijkt op een fantasiefilm door de grootsheid waarmee het wordt gebracht. Binnenkort die nieuwe plaat, benieuwd wat we daar te horen zullen krijgen.

Temples speelt eind deze maand op PIAS Nites maar dat is hopeloos uitverkocht, wel komen ze naar de Botanique op 18 april, alles daarheen zouden we zeggen.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

10 januari 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief