Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Major

Major is een vierkoppige band uit Kortrijk en omstreken die ontstaan is in 2015. Het viertal speelt met het emogeluid van bands uit de jaren 90 zoals Mineral en Sunny Day Real Estate en geeft er een eigen touch aan.

De band bracht in april 2016 hun eerste EP To The Wall uit en heeft die volledige zelf opgenomen, geproduced en gereleased. Major speelde al shows met bands als Apologies, I Have None, Prawn, Hindsights en Boston Manor. In de zomer van 2016 tourden ze voor het eerst in Europa, doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland.

Wat is jullie favoriete nummer?

Gust: Een absoluut favoriet nummer heb ik niet. Wat ik wel heb is favoriete albums. Een van die albums is It’s Hard To Find A Friend van Pedro The Lion. Pedro The Lion is de vroegere band van David Bazan. Om toch een nummer te kiezen denk ik aan “Bad Diary Days”, het vierde nummer op die plaat. Ik hou van de warme klank op dit album en het simplistische gitaarspel. Dit heeft ook een invloed op de manier waarop ik zelf speel en nummers maak. Ook de verhalende teksten spreken mij erg aan. Dus als ik dan toch een nummer moet kiezen denk ik momenteel hieraan.

Niels: Still Ill van The Smiths. Misschien heel cliché om net die band te vermelden, maar het blijft één van mijn favoriete bands ooit. Still Ill is één van de nummers waar ik telkens weer kippenvel van krijg.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Niels: Op tour luisterden we vaak naar The National en vooral het nummer “Terrible Love.” Het nummer heeft een heel rustige en open sfeer en is daarom perfect voor een roadtrip.

Gust: Opnieuw een moeilijke vraag. Maar ik herinner me wel nog een fijne ervaring die ik had tijdens het rijden. Toen ik nog maar net mijn rijbewijs behaald had voerde ik Ernest, onze drummer, terug van een repetie. Op mijn terugweg naar huis luisterde ik naar het nummer “I’ll Be Damned” van Pianos Become The Teeth. Alhoewel dit niet het meest rustige nummer is gaf het mij toch een heel rustgevend gevoel.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Niels: Bruno Mars – 24K Magic. Dit vooral omdat het een zeer funky nummer is en dat maakt het opruimen toch iets leuker. “I’m a dangerous man with some money in my pocket.”

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Gust: vroeger zette ik altijd mijn favoriete nummers als wekker maar na een tijdje begin je die nummers heel erg te haten. Daarom ben ik hier mee gestopt. Nu haat ik enkel mijn alarm.

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad en wat is zo speciaal aan hen?

Guillaume Navarro van Sperwer, prachtige vent.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Underrated: Ik denk meteen aan de band New Native. Ik heb een paar maand in Wenen gestudeerd en daar leerde ik de jongens van deze band kennen. De indierock van hun laatste EP valt te vergelijken met een band als Pinback. Jongens met heel wat potentieel die intussen ook goede vrienden geworden zijn. Check zeker hun EP’s Soul Cult en It Must Be Nice To Be You. (Niels)

Overrated: Het is moeilijk om hier een muzikant of artiest op te plakken omdat alle genres wel hun kwaliteiten hebben. Maar het leven op zich is wel best overrated om eerlijk te zijn.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Niels: Over deze vraag moet ik niet lang nadenken. Ik zou heel graag Ben Gibbard van Death Cab For Cutie zijn. Dit ten eerste omdat zij fantastische nummers en albums schrijven en leuke live performances geven. Om nog specifieker te zijn zou ik graag Ben Gibbard zijn in de periode dat hij samen was met Zooey Deschanel. Mooi.

Gust: Nu weet ik dat niet meer zo goed. Ik ben heel blij met mezelf. Vroeger was ik wel heel graag Billie Joe Armstrong van Green Day geweest.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?)

Enkel onze drummer heeft seks, de rest van de band al een hele tijd niet meer. Voor hem maakt het niet zoveel uit wat er opligt.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Gust en Niels: We denken hierbij meteen aan het nummer “Indica” van Foxing. Dit omdat we hier overlaatst nog over bezig waren met elkaar. Het nummer gaat over iemand die terug komt uit oorlogsgebied en leeft met posttraumatisch stresssyndroom. De subtiele manier waarop dit beschreven is is opmerkelijk.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

We zouden ooit heel graag op THE FEST in Gainesville Florida spelen. Dit omdat het een festival is dat elk jaar vol staat met een fantastische bands waar wij naar opkijken.

Waarom hebben jullie nu voor de naam Major gekozen?

Op een dag zei Basil tegen Gust: “Ik wil een band starten en die moet Major heten.” Dat idee kwam volgens hem eigenlijk heel spontaan.

Je vindt Major hier: Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 925 - "Judy"

Hou je van een goede portie ouderwetse rock-‘n-roll? Hoeven er niet te veel franjes aan? Dan heeft The 925 alles wat je…
InstagramLiveRecensies

Lewis Capaldi @ Sportpaleis: Emotionele boodschappen in komisch jasje

Zijn debuutplaat Divinely Uninspired to a Hellish Extent uit 2019 deed de carrière van Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi ontploffen. Superhit “Someone You…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.