Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Dot Hacker – “C Section”

Sommige muzikanten doen het rustig aan en nemen al hun tijd, anderen hebben een drukke agenda vol tours en opnames. Maar er is nog een derde soort: artiesten in wereldbands die over de volledige aardbol reizen en dat nog eens weten te combineren met eigenzinnigere projecten.

Een voorbeeld hiervan is Dot Hacker, de band rond Josh Klinghoffer die we ook kennen als de huidige gitarist van Red Hot Chili Peppers. Ze hebben een derde album aangekondigd dat de toepasselijke naam N°3 heeft meegekregen. Dit lag al een lange tijd op de plank. Het is in een korte stoot opgenomen in 2015, maar zal door omstandigheden pas op 20 januari uitkomen. Vandaag maken we kennis met een eerste single “C Section”.

Dot Hacker laat op deze singles gitaarlijntjes met gemak over elkaar glijden om ze vervolgens te laten botsen en wringen. De vocals klinken over het algemeen moeilijk verstaanbaar, maar de kracht zit in de alleszeggende intonatie hiervan. Ze gidsen het nummer samen met de instrumentatie doorheen allerlei ideeën en emoties. Het blijft wel altijd fris genoeg dankzij de opvallend frisse ritmesectie en verrassende synth in de bridge. Deze synths zijn slechts stilte voor de storm, want “C Section” wordt afgesloten met een gepassioneerde climax.

Dit zal zonder twijfel een intens album worden om de koude wintermaanden door te komen. Nog een dikke twee weken wachten tot we het volledige resultaat mogen aanschouwen!

Facebook / Twitter

6 januari 2017

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief