Nieuwe singles

Het elftal van het jaar 2016 volgens Tine Verschueren

 

dansendeberen1_elftal

Heel wat vrouwelijk geweld maakte dit jaar haar intrede in de hitparade. Enerzijds had je de talenten die aan populariteit wonnen dankzij enkele mooie collaboraties, anderzijds de beloftes die hun eerste muziekstapjes waagden. Onder het motto jong-jonger-jongst, aanschouw het ontluikend succes van enkele straffe madammen.

11. Hailee Steinfeld

Foto: Dani Brunbaker

Hailee Steinfeld had vorig jaar al een hitje te pakken met haar debuutsingle “Love Myself”. Dit jaar bouwde ze verder op dat succes door in de studio te duiken met enkele bekende vrienden. Met labelmaatjes DNCE bracht ze “Rock Bottom”. Ook toen Zedd haar voorstelde aan de broers Grey was het koekenbak. Ze rondde 2016 mooi af met “Starving”.

 

10. MØ

mø covers frank ocean's lost

Foto: Nick Dorey

MØ kon het niet laten om nog eens samen te werken met Major Lazer. Toch bewees ze dat ze het even goed alleen kan. Ze vrolijkte 2016 op met de energieke en succesvolle singles “Final Song” en “Drum”.

 

9. Elle Watson

untitled-article-1461837537.jpgElle Watson begon 2016 als een mysterie, maar heeft intussen een eerste EP Phantom uit. Ze zette haar eerste voorzichtige stapjes in de muziekwereld, maar deed dat met stijl. Deze intieme, sombere R&B-nummers moet je gewoon gehoord hebben.

 

8. Kiiara

Foto: Jimmy Fontaine

Voor Kiiara was 2016 goud waard. Ze werkte in een supermarkt, tot debuutsingle “Gold” met lof ontvangen werd door muziekblogs. Vervolgens bracht ze haar debuut-EP low kii savage en een videoclip voor “Gold” uit, belandde bij Jimmy Fallon en maakte zo ook haar TV-debuut. Van een productief jaar gesproken!

 

7. Halsey

Halsey; Q&A

Foto: Jimmy Fontaine

Halsey ging voor pure roem dit jaar. Ze maakte een alternatieve, grandioze versie van “Castle” voor de film The Huntsman: Winter’s War. De bal ging pas echt aan het rollen na megahit “Closer”, met The Chainsmokers. En jawel, hierdoor heeft ze haar eerste Grammy-nominatie beet.

 

6. Dua Lipa

Album artwork “Blow Your Mind (Mwah)”

Dua Lipa is in opmars. Alles wat ze aanraakt, verandert in een hit. Ze domineerde met “Last Dance“, “Hotter than Hell“, “Blow Your Mind (Mwah)” en “No Lie“. Dua Lipa scherpte opnieuw het succes van “Be The One” aan, met een gloednieuwe videoclip.

 

5. Liv Dawson

urWJtiI

Liv Dawson is slechts 17, maar veroverde al een plek onder de vleugels van producer Guy Lawrence (1/2 van Disclosure). Deze artieste staat dankzij haar engelachtige stem tevens in de ‘New For 2017’-lijst van Apple Music.

 

4. Jorja Smith

Foto: Emma Swann

Alle ogen vielen op Jorja Smith na “Blue Lights“. Ze putte inspiratie uit “Sirens” van Dizzee Rascal, en verwerkte een fragment ervan in haar nummer. Dizzee Rascal is alvast fan. Onlangs releasete Jorja Smith haar debuut-EP Project 11.

 

3. Noah Cyrus

Foto: Joseph Llanes

Noah Cyrus, het 16-jarig zusje van Miley Cyrus, timmert voortaan aan een eigen carrière. Voor haar debuutnummer wist ze Labrinth te strikken. En of “Make Me (Cry)” een succes was.

 

2. Anne-Marie

Gerelateerde afbeelding

Foto: Atlantic Records Press

Anne-Marie, voormalig vocaliste bij Rudimental, zette een tandje bij in 2016. Ze begon kalmpjes met 8 miljoen views voor “Do It Right“, haalde vervolgens 28 miljoen views voor “Alarm” en eindigde magistraal met 123 miljoen views voor “Rockabye”.

 

1. Billie Eilish

Afbeeldingsresultaat voor billie eilish

Foto: Jack McKain

Billie Eilish is als 14-jarige ver vooruit op haar leeftijdsgenoten. Haar debuutnummer “Ocean Eyes” raapte zo’n 25 miljoen plays (inclusief remixes) samen op Spotify én heeft een VEVO-clip.

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia - "Incredible" (feat. Labrinth)

De tijd dat Sia bovenaan de hitlijsten stond, ligt al enige tijd achter ons. Popalbums 1000 Forms of Fear en This Is Acting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.