LiveRecensies

Soldier’s Heart @ De Vooruit: Een afscheidsconcert om nooit te vergeten

Op 10 november ging het licht even uit bij de fans van Soldier’s Heart nadat de groep het afscheid bekend maakte via Facebook. De band die in 2013 nog de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, heeft beslist om er mee te stoppen. Dit jaar brachten ze hun eerste album Night By Night uit en het was meteen een schot in de roos. Ook al bestond de band maar enkele jaren, ons muzieklandschap hebben ze zeker en vast gekleurd. Als afsluiter van hun prachtige parcours mogen ze de Vooruit nog eens onveilig maken en daar leek een uitverkochte balzaal wel zin in te hebben.

“Let it all end, let it all end…”, weerklinkt door de boxen wanneer de band het podium opkomt en een bomvolle zaal trotseert. De fans hebben er duidelijk zin in en dus kan het feestje meteen van start gaan. “Honey”, het openingsnummer van de avond schept onmiddelijk de typische sfeer die je van Soldier’s Heart verwacht. De mensen in de zaal besluiten om hun ogen te sluiten en zich te laten meeslepen op de dromerige muziek. De klank in de zaal zit wel nog niet optimaal maar tijdens het nummer past het zich aan en dat stemt iedereen gelukkig.

Bij het tweede nummer “Spasm” is het al meteen tijd voor een gastartiest. Tsar B vervoegt de band op het podium en zingt mee met frontvrouw Sylvie die het duidelijk naar haar zin heeft. De twee stemmen passen perfect samen en zorgen dus voor een leuke bijdrage. Schoonheidsfoutjes kunnen gebeuren als je een afscheidsconcert speelt vol emoties. Bij de start van het nummer “Randy” valt Sylvie verkeerd in en daardoor moet de band opnieuw beginnen. De mensen in de zaal laten dit niet aan hun hart komen en moedigen hun favoriete band aan met een geweldig applaus. En terecht.

“New Housie”, toch wel een van de bekendere nummers, wordt ingezet en in combinatie met de perfecte lichtshow zit de sfeer op en top. Niemand is gegeneerd om zijn of haar dansmoves boven te halen –op deze muziek mag en kan alles- en dat is toch wel zeer typisch aan Soldier’s Heart. Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies zorgt voor een verrassing als hij middenin het nummer op het podium verschijnt en meespeelt met het nummer. Zijn gitaarsolo klinkt goed, maar naar het einde toe is alles samen nogal rommelig waardoor je heel goed moet luisteren wat z’n bijdrage nu precies is.

Soldier’s Heart overtuigt en speelt nu het ene strakke nummer na het andere. “Lola Rent” ramt echt door de zaal en het gitaardeuntje klinkt live extra stevig waardoor de hoofden van voor naar achter beginnen te bewegen. Het publiek lijkt wel een sekte. Dan is het alweer tijd voor de volgende gast, Maarten Devoldere, de zanger van Balthazar komt het podium op om samen met Sylvie een prachtig nummer te brengen die niet op de plaat terug te vinden is. De magie straalt er van af en één lachje van Sylvie richting Maarten volstaat om de zelfzekere frontman eens verlegen te zien lachen, schone liefde!

“Ears & Eyes”, een single van hun vorige  EP blijft toch wel een van de meest dansbare nummers die de band ooit uitbracht en dat is live niet anders. Vervolgens coveren ze  “Broad daylight” van Gabriel Rios. Een heel aanstekelijk nummer die de volledige zaal meezingt waardoor ieder bandlid een grote smile op z’n gezicht krijgt. De duivengeluiden die Laurens van achter zijn synth produceert, zijn zeker ook te smaken. “Savage”, een van de beste nummers van het afgelopen jaar toont nog maar eens aan wat voor een goeie band Soldier’s Heart is. Na de song neemt Laurens rustig de tijd om iedereen te bedanken waaronder ook z’n oma van 83.

Het laatste nummer van de reguliere set is “African Fire”, de grootste hit van Soldier’s Heart. Het is het nummer waarmee alles is begonnen dus wel een emotioneel moment. Het publiek steekt middenin het nummer rozen en hartjes in de lucht waardoor Sylvie het nogal moeilijk krijgt (ja, het is met tranen). Het nummer komt tot z’n eind en iedereen verdwijnt van het podium maar dat is maar van korte duur want het publiek gaat volledig uit z’n dak. Samen komen ze weer het podium op om af te sluiten met het toepasselijke “Let It All End”.

Soldier’s Heart heeft vanavond nog maar eens bewezen dat ze muziek maken waar je niet op kunt stilzitten. We hopen ze allemaal nog terug te zien in andere muzikale projecten want het zou een zonde zijn moest al dit muzikaal talent ten onder gaan. Bedankt voor jullie mooie muziekjes, we zullen jullie missen. RIP.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN - "Vandaag"

Gisterenavond ging op Canvas de spraakmakende docu-reeks FC United van start, waarin bekende voetballers zoals Romelu Lukaku, Kassandra Missipo en Vadis Odjidja…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Driftwood - "Counterattack"

De alternatieve band Driftwood wist ons al te overtuigen met hun debuutalbum en nu laten ze weer een nieuwe single op ons…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (22-28 maart)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.