Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Clap Your Hands Say Yeah – “Fireproof”

Twee jaar geleden kwam de laatste plaat van Alec Ounsworth’s project Clap Your Hands Say Yeah uit. Toen had hij nog Matt Berninger van The National als extra troef op een van de singles. Nu doet hij het helemaal solo, maar maakt hij zijn songs wel minder theatraal. Op 24 februari komt de nieuwe plaat, The Tourist, uit en nu deelt hij daar al een eerste single uit.

“Fireproof” is een goed klinkende, speelse song vol aanstekelijke synths. Het heeft een bepaalde melodie die een grootste sfeer in zich draait. Het werkt volgens een repetitieve klank die zich al snel in het oor nestelt. Het begint nog allemaal erg subtiel maar bouwt op naar een climax van synths en zang, wat fenomenaal klinkt. Een goeie funky beat laat ons subtiele danspasjes placeren, leuk van de man. Denk aan Modest Mouse of Broken Social Scene en je weet dat Clap Your Hands Say Yeah nog steeds de goeie vibe bevat.

Site / Facebook / Twitter

13 december 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter