Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thula Borah – “Confabulation”

Thula Borah is een band uit Glasgow die in 2009 met Lloyd James Fay (gitaar/zang), Matthew Williams (bas/zang) en een drumcomputer begon. Een jaar later kwam daar gitarist Kevin Heimann en drummer Michael O’Rourke bij. Ondertussen is de groep gegroeid en zijn ze klaar om in 2017 de wereld te veroveren. Dit willen ze doen met Near Life Experience, een EP dat post-rock, dream-pop, shoegaze en grunge ademt. Nu lossen ze daarvan al een voorsmaakje in de vorm van “Confabulation”.

Het nummer doet van bij het begin denken aan groepen zoals Silversun Pickups, Smashing Pumpkins en zelfs een beetje Sonic Youth. Ze maken gebruik van de post-hardcore gevoeligheden en met enkele fuzzy, zompige riffs slagen ze er in om de aandacht te behouden. Met een subtiele distortion maakt Thula Borah een atmosferische intrede tot de wereld. Door de indringerigheid van de songs, heeft het alles weg van een grungy indie rock hit. Lekker nummertje dat bol staat van de gitaren en fijne zangpartijen. Op 27 januari komt de volledige EP uit.

Facebook / Twitter / Site

8 december 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief