Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Moonlandingz – “Black Hanz”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Moonlandingz – “Black Hanz”

The Moonlandingz

The Moonlandingz is een niet zo normaal collectief uit Londen (met leden van Fat White Family, zegt genoeg dus). Een onsamenhangend geheel durven sommigen zelfs zeggen al omschrijven ze zichzelf als een Ouija Psych Super Group. In eigen land staan ze bekend om hun geestverruimende live ervaringen waarbij een fusie van kracht, punk en psychedelica centraal staat. De band komt volgend jaar op 24 maart met een debuutplaat Interplanetary Class Classics en kreeg daarvoor de hulp van Sean Lennon (zoon van). Gastrollen op de plaat zelf zijn weggelegd voor onder meer Randy Jones the Cowboy van The Village People, Rebecca Taylor van Slow Club, drummer Ross Orton, bassist Mairead O’Connor, The Human League’s Phil Oakey en Yoko Ono die op de laatste song “This Cities Undone” meedoet.

Het kan dus gezegd zijn, dit collectief weet wel de juiste namen te strikken om een geniaal debuutalbum te brengen. De vraag is dus, wat zal het resultaat zijn? “Black Hanz” laat ons alvast weten dat het psychedelisch zal klinken met de nodige weirdo-invloeden. Denk dus aan Ariel Pink of evengoed The Flaming Lips. Muziek die je met de nodige trips of spiritualiteit kan associëren. Vette gitaarsolo, absurde stemmen en gillende synths zijn een deel van deze geniale single. We kijken alvast uit naar een tour van de bende, het zou de moeite zijn.

Adrian Falangan zegt over de gasten op de plaat trouwens dit: “Having Yoko Ono on our closing track was for me, the real honour. She’s a little ball of awesomeness, the original outsider, activist, the queen of the avant-garde. There’s just no one like her and the vocal she laid down for us was totally incredible. She’s 82 years young and with more fire and spirit in her little finger than someone a third her age. I’m really proud of that song.”
“And Phil Oakey from the Human League sings as part of the group chorus with Lias and Rebecca and I – it’s like five generations of art school legends on one track.”

Facebook / Twitter

3590 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Loveless @ Ancienne Belgique (AB Club): Evenwichtige liefdesbrief aan het publiek

Een paar jaar geleden markeerden enkele virale covers het startpunt van de carrière van Loveless. Twee albums later ontwikkelde de groep rond…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A - "Something Familiar"

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SLOE JACK - "BRAIN ROT"

SLOE JACK, echte naam Jack Mark Garrity, is een Australische zanger, songwriter en producer. Hij groeide op in een klein plattelandsstadje in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.