Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Laura Marling – “Soothing”

laura-marling

De Britse singer-songwriter Laura Marling, die het afgelopen decennium populariteit verwierf met uitstekende folk albums, heeft de laatste jaren geen schrik gehad om zich te vernieuwen. Voor haar vijfde album Short Movie dat begin vorig jaar uitkwam, werkte ze voor het eerst met een elektrische gitaar in tegenstelling tot de akoestische voorgangers. In de eerste single van haar zesde album gooit ze het alweer over een andere boeg.

Met “Soothing” laat Marling de folk achterwege en komt ze met een intrigerend popnummer waarin een ijle en zelfs ietwat macabere sfeer hangt. Het belooft voor haar net aangekondigde plaat Semper Femina, die net als Short Movie in Los Angeles werd opgenomen. Semper Femina verschijnt op 10 maart bij haar eigen label More Alarming Records. De albumtitel is niet toevallig, Marling verklaarde dat thema’s als gender en seksualiteit een sterke rol zullen spelen in haar nieuw werk.

Bekijk de videoclip van Soothing, die ze zelf regisserde, hieronder.

Facebook / Twitter

28 november 2016

About Author

Jan Sucaet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief