Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Amazons – “Little Something”

The Amazons

The Amazons is een band die bij de heetste lading groepen hoort die momenteel uit het Verenigd Koninkrijk komen. Hoog tijd dus om ze eens aan jou voor te stellen. De groep is afkomstig uit Reading waar het gelijknamige festival plaatsvindt en ze ook al op de affiche pronkten en tekende onlangs een contract bij Fiction Records (The Maccabees, Spector, enz.). Naar het schijnt zijn hun live shows een spektakel van passie die de fans helemaal over de streep trekken. Dat kunnen we zelf, voorlopig, nog niet beamen maar de studioversies van die songs, klinken alvast ook niet slecht.

De nieuwste single van de band kan je wel eens de krachtigste tot dusver noemen. De band gaat van bij het begin op zoek naar een prooi om te verslinden. Met behulp van een brandende opbouw brengt The Amazons ons op een angstaanjagende manier bij die prooi. Eenmaal ze hem vinden, verslinden ze hem met huid en haar. Knallende gitaren en een uitmuntende riff knallen het nummer helemaal kapot, wat wij wel kunnen appreciëren. Denk aan Royal Blood of Wolf Alice als je echt moet vergelijken. Het donkerste wat de band tot nu deed, maar het werkt echt, wat een plaat! Wij kunnen niet wachten om hen eens live aan het werk te zien (voorlopig nog geen datum in de lage landen).

Facebook / Twitter / Website / YouTube

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ debut solo-album, is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spacey Jane – “Lunchtime”

Het Australische Spacey Jane kwam deze week aandraven met hun tweede single van dit jaar. Net na het beëindigen van de tour rond hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.