Nieuwe singles

Nieuwe single Cate Le Bon – “Rock Pool”

869a1d27159009b3-cate_le_bonvirb

Eerder dit jaar bracht de Britse songwriter Cate Le Bon het aanstekelijke album Crab Day uit. Nu krijgen we al opnieuw materiaal voorgeschoteld; de nieuwe EP Rock Pool die op 27 januari uitkomt via Drag City. De EP bestaat voornamelijk uit overschotjes van Crab Day, maar deze werden nieuw leven ingeblazen dankzij Cate Le Bon’s band. In afwachting hiervan kunnen we alvast luisteren naar het titelnummer “Rock Pool”.

Dit nummer belichaamt alles wat we gewoon zijn van Cate Le Bon. Het is speels en los dankzij de kleurrijke melodieën. Haar hoge en luchtige zang geeft het nummer dan weer een vreemd kantje wat het geheel niet alleen een tikkeltje absurd maakt, maar ook heel karaktervol. Door onder andere de hoekige gitaren galmen er ook vaak invloeden van artiesten zoals Talking Heads en Lizzy Mercier Discloux in de achtergrond.

Het is nog even afwachten of de verzameling outtakes op de Rock Pool EP een hoogwaardig geheel vormen, maar het zal hoogstwaarschijnlijk een leuke toevoeging zijn voor de fans van Cate Le Bon.

Website / Facebook / Twitter

22 november 2016

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief