Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The XX – “On Hold”

The XX

The XX blijft een mysterieuze band. Na enkele teasers op Spotify met enkele seconden aan nieuwe muziek, is er nu eindelijk een eerste nieuwe single opgedoken. Meteen maakt de band ook bekend dat ze een derde plaat uitbrengen I See You op 13 januari. Het is de opvolger van Coexist uit 2012, al vier jaar geleden dus dat de band nog eens nieuw werk uitbracht. Jamie XX deed het wel solo de afgelopen jaren maar keert nu dus terug naar zijn twee andere vrienden Romy Madley Croft en Oliver Sim. De plaat werd opgenomen tussen maart 2014 en augustus 2016 in New York, Marfa (Texas), Reykjavík, L.A., en London.

“On Hold” maakt gebruik van samples uit “I Can’t Go For That (No Can Do)” van Hall & Oates uit 1981. Het geluid is weer iets nieuws in de discografie van de band. Minder donker dan we van hen gewoon zijn en bijgevolg iets helderder. De tedere zang van Romy Madley Croft en Oliver Sim legt het af tegen de vette productie van Jamie. Dansbaarder maar nog steeds met de nodige dromerigheid dankzij de twee stemmen. Leuke terugkeer van deze steeds vernieuwende band!

Facebook / Instagram / YouTube / Site / Twitter

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx - "It's So Good"

Net nu The xx opnieuw in de studio zit om aan een opvolger van het lauwe I See You uit 2017 te werken,…
InstagramLiveRecensies

Romy @ Botanique (Orangerie): Club Mid Air

We schrijven 11 oktober 2009. De dan rijzende ster The xx stelt zijn zelfgetitelde debuutplaat voor in de Rotonde van de Botanique….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.