Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle RÅNDA – “Proud”

RÅNDA

RÅNDA ging tot voor kort door het leven als Ronda, maar zeg nu zelf zo’n bolletje op de a maakt een band sowieso al cooler. De band uit Zweden bestaat al even en bracht zelfs al een plaat uit From Scribbles waarmee ze in Israel en Palestina tourden. Toch wilden ze iets nieuws proberen en dit brengen ze nu met “Proud”, het debuut onder de nieuwe naam en meteen een nieuw tijdperk van creatie. Denk aan Bear’s Den, Beirut, Mumford & Sons of The Tallest Man On Earth.

Het nummer is eigenlijk één grote opbouw naar een samenkomst van alle instrumenten die de band begeleiden. Het zestal gebruikt een viool, banjo, accordeon, gitaar, bass, drumstel samen met vierstemmigheid. Het nummer vertelt een verhaal, het verhaal van een opvoeding achtervolgd door erkenning ver van de samenleving. Door al deze instrumenten samen te brengen, behoudt de band de Zweedse traditie maar brengt het ook een eigentijdse insteek aan het geheel. Magie en wondermooie gevoeligheid gaan bij deze “Proud” single hand in hand. Leuke folk muziek van een band die alles in zich heeft om binnenkort boven de radar uit te stijgen.

Facebook / Soundcloud / Instagram

8 november 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief