Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neil Young – “Peace Trail”

Neil Young

Neil Young is een man die van geen ophouden weet. Op 9 december brengt de oude rakker zijn 38ste (!!) plaat uit in zijn carrière. Peace Trail is de naam en het is de opvolger van Earth die deze zomer verscheen. In tegenstelling tot die plaat nam Neil Young deze plaat volledig akoestisch op met enkel studiomuzikanten Jim Keltner (drums) en Paul Bushnell (bass). Daarnaast is er soms ook wat autotune te horen in de stem van Neil Young, iets nieuws uitproberen heet dat dan. Bij de aankondiging liet Neil Young “Indian Givers” op ons los en nu is er titeltrack “Peace Trail”.

Zoals alle platen van Young de laatste jaren, is ook deze erg politiek getint. Zo zit er een track op de plaat “Terrorist Suicide Hang Gliders” die hoogstwaarschijnlijk de sfeer waarin we nu leven klank geeft. De nieuwe single is intiem en probeert om de luisteraar naar het hart van de nummers te brengen op de meest persoonlijke manier. Met enkel een gitaar en zijn stem laat Young de muziek inderdaad wel spreken en brengt hij op zijn eigen, unieke manier een ode aan vrede. De autotune die we hier in horen past misschien niet bij Young maar als we het wegdenken is het een wondermooi nummertje. Op naar de veertig platen!

Facebook / Twitter / Site / YouTube

 

 

3406 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Pawns & Kings"

Wanneer het iets steviger mag, weten we dat we terecht kunnen bij Alter Bridge. De Amerikanen hebben sinds hun oprichting in 2004…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.