Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metallica – “Atlas, Rise!”

Metallica-album-art-640x640

Metallica ging hun song “Atlas, Rise!” uitbrengen op Halloween en die belofte komen ze ook na want de single kwam net online. De echte fans konden de single kopen met een leuk halloween masker van de band, de andere wachtten gewoon tot het online verscheen. Op 18 november komt de nieuwe plaat van Metallica, Hardwired…To Self-Destruct, trouwens uit. Eerder lieten we jullie daar al “Moth Into Flame” en “Hardwired” uit horen. Net zoals die vorige songs is ook “Atlas, Rise!” een vette metalsong boordevol riffs en solo’s.

Net geen zes minuten en een half, zo lang duurt “Atlas, Rise!”. Het begint met de drums en gitaren die een waas aan angst creëren waarna de gitaar de onheilspellende intro van het nummer klaarzet. En rocken, dan doen ze op hun geheel eigen destructieve manier. Sommige critici voorspellen dat dit album zowat het beste zou kunnen zijn in een erg lange tijd. Ze keren al zeker terug naar hun roots, zonder veel bullshit en gewoon lekker rocken. Moddervette riffs, geniale solo’s en een zware ondertoon die Metallica in hun hoogdagen zo goed onderhield. Ja, deze nieuwe Metallica songs tonen gewoon dat de band nog steeds af te schrijven valt, geweldige muziek. “Atlas, Rise!” heeft een geweldig refrein, een instrumentaal stuk van boven de twee minuten en een ruige James Hetfield, wat wil een mens nog meer?. Uitkijken dus naar 18 november mannen!

Tumblr / YouTube / Site / Instagram / Twitter / Facebook

2932 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Metallica @ Koning Boudewijnstadion: Als een kanonskogel

Het was van 1988, ongeveer dertig jaar, geleden dat Metallica nog eens een optreden deed in Brussel. En het werd een superdeluxe…
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (12 november - 18 november)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: de…
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (2 april - 8 april)

Spotify breekt potten bij z’n beursdebuut, 30 miljard dollar waard Spotify maakte in zijn 12 jarig bestaan nog nooit een cent winst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.