LiveRecensies

Drowners @ Trix bar: giechelen en wegdromen op een aangename soundtrack

drowners_sm-photo-credit-butch-hogan

Al enkele jaren timmeren Drowners aan hun road to fame. Na de release van hun debuut in 2014 mocht de Brits-Amerikaanse band op tournee met Arctic Monkeys, Foals en hun maatjes van The Vaccines. Ondertussen hebben ze met de tweede plaat, On Desire, een meer volwassen sound ontwikkeld. Eentje die ze kwamen voorstellen in de Trix bar die voor de gelegenheid door middel van een extra wand nog kleiner werd gemaakt.

Opener van de avond waren de jongens van Simple Pigeons die het moesten hebben van de vriendelijkheid van het aanwezige publiek. Een duidelijk ongeïnteresseerde eerste rij, die hun goede plekje voor Drowners niet wilden afstaan, deden de jongens blijkbaar niet veel. Vol goede moed starten ze aan hun set. Gedurende een half uurtje probeerde ze ons te overtuigen van hun kunnen. Bij sommige lukten dat al ietsje beter dan bij andere, vooral “Orphean Marriage” dan, wat een song blijft dat toch. Toch kregen ze het publiek niet verder dan stilletjes meewiegen op de muziek, spijtig.

Drowners

Na de support van de avond werd het ook duidelijk dat het niet veel drukker ging worden dan die veertig mensen in de bar. Toen bleek dat zowat 90% van het publiek van het vrouwelijke geslacht was, waren we ook niet verbaasd. Dat zanger Matt Hitt in zijn vrije tijd een goed geletterd model voor onder andere Saint Laurent, Pepe Jeans en Levi’s is, kan daar misschien een verklaring voor zijn. De goede looks en het diploma Engelse literatuur van de frontman spelen in het voordeel van de andere mannen van Drowners. Maar genoeg gezwijmeld over die indie dreamboat, terug naar essentie.

Drowners

Het startshot werd gegeven door “Troublemaker”, een typische indiepop song met een hoog meezinggehalte en het generieke gitaarspel. Raar dat Drowners in ons land nog niet opgepikt is door radiozenders die normaal smullen van dit soort muziek. Ook “Human Remains” vanop hun nieuwste cd heeft heel wat potentieel. Het charisma van zanger Matt Hitt gesteund door gitarist Jack Ridley kreeg ons aan het dansen. Toch bleef bij de meeste meisjes de blik op verliefd staan. Waarschijnlijk waren ze aan het dromen dat ze het meisje waren waar Matt zijn nummers over schrijft.

Veel tijd om te dromen blijft er niet want met het oudere “Watch You Change” gaat het tempo ineens een stuk de hoogte in. Die andere klassieker en underground indie-anthem “Long Hair” zong iedereen uit volle borst mee, gevolgd door een bescheiden bedankje van de band. Het is ook duidelijk dat het werk van hun eerste album een warmer ontvangst kreeg door het publiek, zo ook “A Button on Your Blouse”.

Drowners

Wanneer Matt voor “Picking Up The Pace” zijn gitaar aan de kant zette om zich volledig te concentreren op het publiek, kon het dromen weer beginnen. Met zijn diepe staar bezorgde hij menige meiden weke knieën en schoot er af en toe een verdoken giechel door de ruimte. Daarna was het terug tijd voor een selectie uit hun debuut met onder andere “Unzip Your Harrington” en “Let Me Finish”.

De volwassen sound van On Desire werd nog eens aan ons voorgesteld met “Conversations With Myself”. Ook hier is er weer dat poppy refrein en de gitaarlijnen die tegelijkertijd zo glad en zo vettig als een pakje boter zijn. Een klein uurtje later zit het er al bijna op. Nog een laatste keer worden we bedankt om hun te vergezellen tijdens hun allereerste keer in België voordat ze “Bar Chat” inzetten.

Drowners

Drowners heeft ongetwijfeld het potentieel om meer te zijn dan een band opgebouwd rond de persona van de frontman. Jammer genoeg blijven ze na twee albums nog steeds in de indiepop sfeer hangen waar en al tal van soortgelijke groepen zitten. We willen hun alvast een tweede kans geven. Eentje die er volgens de band sneller zou aankomen dan we verwachtte. Zeiden ze nu april? Of was het mei?

Setlist:

Troublemaker
Cruel ways
Human remains
Watch you change
Another go
Long hair
A button on your blouse
Pick up the pace
Unzip your harrington
Let me finish
Someone else is getting in
Luv, hold me down
Conversations with myself
Bar chat

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.