Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Flaming Lips – “The Castle”

Flaming Lips

De weirdo psychedelische rockers van The Flaming Lips zijn terug! Op 13 januari, de verjaardag van Wayne Coyne, komt Oczy Mlody er aan. De titel van de plaat betekent ‘ogen van de jeugd’ in het Pools, ééntje voor indruk mee te maken op quizzen. Het is de opvolger van The Terror uit 2013, de coverplaat van The Beatles With a Little Help From My Fwends uit 2014 en het collaboratieve album met Miley Cyrus van vorig jaar: Miley Cyrus and Her Dead Petz. 

Op eerste single “The Castle” klinkt The Flaming Lips dromeriger en vreedzamer dan op die vorige platen. Wayne Coynes kwelende zang brengt een extra zweverig geheel in deze song. “Her eyes were butterflies/ Her smile was a rainbow”, zijn de mooie, originele lyrics voor deze song. Een glinsterende synth, een subtiele gitaar, een angstaanjagende drum en een spacy sound zijn de typische ingrediënten voor deze song. Ga op een trip met The Flaming Lips die het voor een keer erg rustig houden.

Facebook / Twitter / Instagram

3133 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Stacey Kent - Songs From Other Places (★★½): Mag het een beetje meer zijn?

Stacey Kent ademt jazz. De Amerikaanse muze musiceert al sinds jaar en dag, met een heuse waslijst van een discografie als resultaat….
AlbumsRecensies

OneRepublic – Human (★★★½): Introspectieve altpop die wil inspireren en emotioneren

Het is intussen acht jaar geleden dat OneRepublic sterren telde. “Counting Stars”, vanop hun derde album Native, mag zich met meer dan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Paul Weller - Fat Pop (★★★½): Nog steeds even stijlvol

Paul Weller is één van de officieuze ambassadeurs van de klassieke Britse popcultuur. De zestiger is dan ook al enkele decennia actief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.