Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Cinematic Orchestra – “To Believe”

the-cinematic-orchestra-main

We hebben er lang op gewacht, maar liefst 9 jaar om precies te zijn maar The Cinematic Orchestra maakt eindelijk een comeback!  Het is al van 2007 geleden dat de groep hun laatste studioalbum uitbracht. Hoewel ze hun werk vaak tijdloos noemen, komen de koningen van de jazz-electro nu met nieuw materiaal. “To Believe” is een eerste voorsmaak van het aankomende album. Wij bestellen alvast een hevige storm om dekentjes-gewijs de nieuwe nummers te beluisteren.

De groep toont zich met “To Believe” ingetogen en kwetsbaar. Voor de gelegenheid werd Moses Sumney ingeschakeld om met zijn hese, soulvolle stem de lyrics in te zingen. Het nummer heeft buiten Sumneys stem weinig om het lijf maar diens falsetto harmonieën snijden diep. De eindapotheose brengt ons in de typische filmistische sfeer die The Cinematic Orchestra steevast kenmerkt. Een nummer dat u beter niet luistert wanneer u last heeft van lud­du­vud­du of uw goudvis net zijn laatste adem uitgeblazen heeft.

Wie de band live aan het werk wil zien, kan nog steeds tickets scoren voor hun concert op 14 november in de AB.

Facebook / Twitter / Site

21 oktober 2016

About Author

Charlotte Heyvaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief