Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CRX – “Broken Bones”

crx-new-skin-1476978772-640x640

Nick Valensi van The Strokes heeft een nieuw project, waardoor ieder lid van de band nu zijn zijproject heeft. Eerder deelden we hier al de debuutsingle van zijn band CRX: “Ways To Fake It”. Niet zo’n indrukwekkend of wereldschokkend nummer, maar wel fijn om te beluisteren. Dat impressionante spaarde hij waarschijnlijk op voor nu, met “Broken Bones”. De tweede single van de debuutplaat New Skin die op 28 oktober verschijnt.

Een dikke riff op een zwoele bas zet dit grootste nummer onzacht in. Al meteen breekt CRX enkele beenderen waarna Valensi met een soort falsetto stem de pijn een stem geeft. Als de drums en gitaren er dan nog eens bijkomen, is het een bombastische song die in niets op The Strokes lijkt. Toch kan het refrein wel enkele referenties weergeven, vooral dan door de speelse gitaar. Die gitaar geeft daarna nog een gitaarsolo van jewelste waardoor dit fenomenaal nummer alleen maar beter wordt. Een rebelse song dat puilt van de gitaarriffs maar toch toegankelijk is, sterk.

Facebook / Twitter

20 oktober 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief