LiveRecensies

Compact Disk Dummies zet een zweterige Handelsbeurs op stelten.

Wie op zaterdag 15 oktober een dansje wilde placeren was in de handelsbeurs aan het juiste adres. De broers Coorevits, die in 2012 Humo’s Rock Rally wonnen, zijn weer helemaal terug. En hoe. Knallende beats, flitsende lichten, intrigerende bewegingen en fascinerende projecties waren het ideale recept voor een explosief optreden.

Na het iets minder energieke voorprogramma (Momma Said So), was het publiek nog niet helemaal in feeststemming. Hier speelden Compact Disk Dummies goed op in door van start te gaan met ‘Silver’, een liedje uit hun nieuwe album. Hierdoor werd het publiek vanuit de ‘rust’ in de ophitsende sfeer van de band gebracht. Het was al meteen duidelijk dat ze van plan waren om een feestje te bouwen. Nummer na nummer ging het publiek steeds meer uit z’n dak. Het was dan ook moeilijk om de benen stil te houden bij het zien van een dynamische Lennert die gretig gebruik maakte van het podium. Zich een weg bandend tussen de kabels en instrumenten waande hij zich als een bipolaire rockster en zelfs balletdanser. De belichting die steeds werd aangepast aan de sfeer van het liedje maakte het plaatje compleet.

14672709_10211343059680689_1066824587_o

Net wanneer je denkt dat het niet beter kan, duikt een groepje trompettisten op om het nummer ‘Holy Love’ te ondersteunen. Hoewel het compleet onnodig was om het publiek nog aan te sporen om te dansen of te klappen, schreeuwde Lennert iedereen toe dat hij hen wilde zien springen, wat hij zelf ook deed. Zo werd Lennert –letterlijk- door het publiek op handen gedragen.

Het nummer ‘Let It Happen’ van Tame Impala werd op een hypnotiserende manier in een nieuw jasje gestoken. Hoewel het enkele minuten daarvoor onmogelijk leek om het publiek in te tomen, hingen ze nu als makke honden aan hun lippen. Toch werd het publiek al snel weer opgehitst met het nummer ‘Girls Keep Drinking’. De overbodige vraag of er meisjes in de zaal waren, werd met luid gegil beantwoord.

Door ‘girls’ te blijven herhalen met in de achtergrond beats die steeds krachtiger en meer wervelend werden, leek het haast alsof ze samen met de massa op een muzikaal orgasme afstevenden. Hun ‘party like there’s no tomorrow’-vibe was dan ook gedurende heel het optreden voelbaar.

CDD

Eindigen deden ze met –Lennert’s favoriete nummer– ‘Remain In Light’. De aanwezigheid van het kinderkoor werd ingevuld door een projectie van poppen. De normaalgezien zo overduidelijk aanwezige belichting werd uitgezet waardoor de aandacht naar de ietwat macabere voorstelling van het koor ging. Gedurende heel het liedje kon je in de achtergrond de poppetjes lichtjes zien bewegen.

Er valt niet over te discussiëren dat de broers erin geslaagd zijn hun nieuwe album op een spetterende manier te brengen. Ze hebben het publiek watertandend naar meer achtergelaten. Zelf hebben ze na het optreden nog een dj-set gespeeld in een cafeetje in Gent. Want zoals Lennert zegt: ‘The party never stops.’

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
InstagramLiveRecensies

Amenra @ Handelsbeurs: Zelfkastijding voor de ziel

Overal waar Amenra speelt, kun je er gif op innnemen dat het bordje ‘uitverkocht’ snel wordt opgehangen. Het dal waaruit de groep…
InstagramLiveRecensies

Moen Feest 2022 (Dag 3): Sitdowns langs het kanaal

Het Moen feest leverde vrijdag een fijne kennismaking op en die lijn trokken we op de Golden Saturday gewoon door. In Moen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.