LiveRecensies

MØ @ AB: explosieve beats met een explosieve frontvrouw

img_1133Sinds haar fameuze samenwerking met Major Lazor behoeft MØ amper nog een introductie. Wekenlang sierde ze hitlijsten over heel de wereld met “Lean on”. Het heeft de Deense ook samenwerkingen met o.a. Justin Bieber opgeleverd. Op maandag 3 oktober stond ze er echter alleen voor in de uitverkochte zaal van de AB.

Vanaf het moment dat de lichten uitgaan en een grote M en Ø op de achtergrond oplichten, komt het publiek tot leven. MØ start met haar oude hit “Don’t Wanna Dance”. Ze bouwt rustig op om dan halverwege explosieve beats op het publiek los te laten. Haar kenmerkende stem weergalmt door de ruimte en meteen is duidelijk waarom haar muziek op twee jaar tijd zijn weg naar elke radiozender heeft gevonden. Met haar krachtige vocals houdt ze moeiteloos iedereen geboeid. Al kan dat ook te wijten zijn aan haar energieke performance. In haar vleeskleurig pakje danst, springt en kruipt ze over het podium als een Duracellkonijn aan de cocaïne. Het publiek laat zich vrijwillig inspireren en wordt al snel één grote wriemelende massa.

img_1156

Het energiepijl staat hoog en MØ weet die de hele set lang zo te houden. De ene explosieve beat volgt de andere op met af en toe een adempauze waarin ze een paar woorden met het publiek uitwisselt. Het is duidelijk dat MØ al een ervaren rot is op het podium. Ze vlijt zich vlot in haar rol van pop diva en vuurt ononderbroken hits op het publiek af. De set is een mooie mix van oude bekenden, huidige meezingers en toekomstige hits. “Walk This Way”, “Pilgrim” en “Dust is Gone” komen allemaal aan de beurt, alsook enkele nieuwe onbekenden. De breuk in muziekstijl tussen haar “No Mythologies to Follow” en haar volgende (voorlopig onbekende) plaat is live wel voelbaar. De liedjes van de eerste brengt ze met net iets meer drum en gitaar, terwijl bij de nieuwere toch vooral de nadruk op de electro dance ligt.

img_1143Ondanks het feit dat MØ sinds “No Mythologies to Follow” geen nieuwe plaat meer uitgebracht, heeft ze haar fans steeds tevreden gehouden met een hele reeks samenwerkingen. Ook die haalde ze hier boven. Haar nieuwe samenwerking met Major Lazor en Justin Bieber op “Cold Water” werd voor de gelegenheid akoestisch gebracht en dus gevrijwaard van enig elektronisch geluid. Hierdoor komt haar stem nog beter naar voor. Justin Bieber misten we alvast niet.

img_1151Als afsluiter is er nog (hoe kan het ook anders) haar hit “Final Song”. Bij het horen van de eerste klanken ontploft het publiek uit in enthousiast geklap. MØ en bijhorende band geven nog eens alles om dan het podium kortstondig te verlaten. Ze komen al snel weer terug om nog enkele nieuwe nummers te spelen, waaronder de track “Drums” die binnenkort uitkomt. Maar dan als aller, allerlaatste was het eindelijk de beurt aan “Lean on”. Het publiek vindt nog energie voor een laatste uitspatting en zo ook MØ die met volle goesting het publiek in springt. Dan springen de lichten echter definitief weer aan en is het feest afgelopen. Het publiek gaat met een voldaan gevoel naar huis en de laatste deunen van “Lean on” zullen bij iedereen nog even nazinderen.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Faithless @ Ancienne Belgique (AB): Muziek heelt alle wonden

Toen op kerstavond 2022 het nieuws ons bereikte dat Maxi Jazz het tijdelijke voor het eeuwige had verwisseld, werd het stil in…
InstagramLiveRecensies

Billy Talent @ Ancienne Belgique (AB): Punk-'n-roll

Doordrenkt van nostalgische gevoelens ontpopte Billy Talent zich de laatste jaren tot een respectabele festivalact. Zo kreeg de band vorig jaar op…
InstagramLiveRecensies

The Black Crowes @ Ancienne Belgique (AB): Energie voor twee

Twee jaar geleden stond The Black Crowes nog in de Lotto Arena, maar voor deze Belgische passage zocht de Amerikaanse band de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.