Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon – “Around The World”

Kings of Leon

De familie Followill zit niet stil, vorige week nog hoorden we een wondermooie ballad en tevens de titeltrack van de nieuwe Kings Of Leon: Walls. Begin september was er al de grote terugkeer met “Waste A Moment” en nu gaat de band de wereld rond. “Around The World”  was eerder al te horen in Jools Holland maar nu brengen ze ook de studioversie. Op 14 oktober komt de volledige muurplaat uit.

De typerende wall of sound van gitaren verdwijnt helemaal op deze nieuwe single. De band maakt nu gebruik van een ingewikkeld soort gitaar (jawel, ze doen eens moeilijk) wat het tegelijk melodieuzer maakt. Een southern boogie song met een laid back sfeertje en enkele catchy gitaren. Dansbaar maar niet per sé een groots geluid. Moest de kenmerkende stem van Caleb er niet inzitten, het zou zomaar een nieuwe band kunnen zijn. De solo op het einde met de leuke melodie op de achtergrond maakt dit tot één van de dansbaarste songs van Kings Of Leon tot dusver. Leuke song die de diversiteit van de nieuwe plaat extra in de verf zet.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

3437 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 5): Het vuur aan de schenen

We zitten ondertussen al in de helft van de Lokerse Feesten, maar de paardenworsten zijn bijlange nog niet op. De temperaturen gaan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.