Nieuwe singles

Botanique in oktober, onze vijf tips + tickets te winnen

(c) Bart Vander Sanden

(c) Bart Vander Sanden

Botanique staat bekend om hun veelzijdige programmatie, het gaat van hip hop naar R&B tot indie rock. Wij met Dansende Beren gaan er dan ook al eens graag een concertje bezoeken. Maar we willen jullie zeker ook eens meenemen naar zo’n concert, vandaar dat we deze maand vijf tips geven en voor alle vijf twee duotickets weggeven, als dat niet mooi is!

BJ The Chicago Kid

BJ THE CHICAGO KID

BJ The Chicago Kid is een Amerikaanse artiest afkomstig uit Chicago. Zijn explosieve beats worden gecombineerd met Jazzy en soulvolle toetsen. Ondanks zijn bescheiden succes bij ons heeft hij al een indrukwekkend CV met samenwerkingen met namen als Kendrick Lamar, Schoolboy Q en Chance the Rapper. Zijn laatste plaat “In My Mind” is een mooie mix tussen street en soul. Voor iedereen met een liefde voor hiphop en soul is deze artiest een must om beter te leren kennen. En hoe beter dan naar zijn concert te gaan op 8 oktober in de Botanique.

Ultimate Painting

Ultimate Painting

Ultimate Painting is meer dan een zijproject. Het duo James Hoare (Maze) en James Cooper (Veronica Falls) begon wel zo. In 2014 kwam het titelloze debuut uit, in 2015 “Green Lanes” en omdat ze de smaak toch te pakken hebben is er dit jaar “Dusk”. Wat kan je verwachten? Een avond vol okselfrisse songs, zonnige melodieën en een dromerige atmosfeer. Nonchalance maar tegelijk een zekere aanstekelijkheid. Denk aan een kunstwerk van Van Gogh en je hebt een idee. Op 11 oktober in de Witloof Bar.

Japanese Breakfast

Japanese Breakfast

Geen idee wat een Japanees ontbijt inhoudt maar met Michelle Zauner op ons bord in de ochtend kunnen we zeker leven. De dame komt uit de Verenigde Staten maar heeft haar roots in Korea (en niet Japan want dat zo te logisch zijn). Ze maakt donkere muziek over de dood van haar moeder, toch op debuutplaat “Psychopomp”. De muziek zelf klinkt eerder opgewekt en vrolijk, nu ook niet super vrolijk maar toch, vooral erg lo-fi. Zauner staat positief in het leven ondanks alle tegenslag en brengt dat over op plaat en wij geloven ook live. Op 27 oktober te ontdekken in de Witloof Bar.

Blossoms

blossoms

Blossoms werd net geen BBC Sound of 2016, dat moest wel Jack Garratt zijn. Ze vielen net naast het podium en moesten tevreden zijn met een vierde plaats, wat op zich erg mooi is. De band ziet er uit als typische Britpoppers en rarara, ze maken ook Britpop. Lekker catchy met een aanstekelijke beat, niet te stevig maar toch met gitaren in het geheel. Blossoms is een band die je nu moet zien voordat ze in gigantische zalen het beste van zichzelf geven (ze stonden al op Rock Werchter). De band klinkt zo mooi als een verse portie bloesems, vandaar dus de naam. Op 25 oktober in de Rotonde.

Joey Purp

Joey Purp

Twee hip hoppers in één lijstje bij Dansende Beren, een unicum zowaar! Zelf beweren we niet de grootste kenners te zijn van hip hop maar als we de andere pers mogen geloven dan is Joey Purp zowat het nieuwste hotte item in die wereld. Het kan ook niet anders, hij maakte al nummers met Chance The Rapper, Vic Mensa en Mick Jenkins. Op zijn eigen kan hij dus niet anders dan goed zijn en als klap op de vuurpijl krijgen we er nog Kweku Collins bij, beter kan niet! Te zien op 30 oktober in de Orangerie.

Verder vind je ons ook nog op concerten van Watsky, The Boxer Rebellion, Tsar B, Augustines, Wild Beasts en Minor Victories, zeg zeker eens hallo als je ons tegenkomt we zijn geen bijtende beren!

Wat moet je nu doen voor die gratis tickets voor Joey Purp, Blossoms, Ultimate Painting, Japanese Breakfast of BJ The Chicago Kid? Heel simpel, je stuurt een mailtje met het concert naar keuze als onderwerp, jouw gegevens en een bewijs dat je dit bericht deelde op jouw Facebook/Twitter (al dan niet openbaar, indien niet openbaar graag een screenshot in de mail). Voor de mensen die liever iets minder moeite doen is er ook een vraag: Geef de top 3 van de BBC Sound of 2016. Een extra motivatie of complimentjes over de site vergroten de kans op winst. Dit alles stuur je door naar naar dansendeberenmuziekblog@gmail.com bedankt!

3666 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
LiveRecensies

Blossoms @ Botanique (Orangerie): Routineuze Britpop

Voor sommige Britse bands wil het maar niet lukken om voet aan wal te krijgen op het Europese vasteland. Zo ook bij…
AlbumsRecensies

Robert Glasper – Black Radio III (★★★): Assertief en politiek bewust

Een breuk met het roemruchte Blue Note label, dat was de opoffering die de uit de Verenigde Staten afkomstige jazzmuzikant Robert Glasper…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.