Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pete Doherty – “I Don’t Love Anyone (But You’re Not Just Anyone)”

Pete doherty

Pete Doherty blijft bezig. De man bracht vorig jaar nog een nieuwe plaat uit met The Libertines en in 2013 kregen we zijn laatste voor Babyshambles. “Tijd dus voor wat nieuw solowerk”, dacht hij en we krijgen meteen een volledige plaat. Hamburg Demonstrations wordt de titel (verassend opgenomen in Hamburg) en de eerste single daarvan “I Don’t Love Anyone (But You’re Not Just Anyone)” krijgen we nu te horen. Het was dan ook alweer van 2009 geleden dat Pete nog eens wat solowerk uitbracht, op 2 december kunnen we de volledige plaat aanschouwen.

Zijn nieuwe single die is erg rustig met een bepaalde Libertines air in het. Voor fans van die groep moet dat dus zeker wel smaken. De kenmerkende stem van Pete Doherty is nog altijd op punt (of niet?) maar het blijft er wel één uit de duizend. Rustige gitaar, gepassioneerde stem en een rockmelodie die zacht in het oor terecht komt. Het lijkt op een bepaald moment zelfs op een kinderliedje, maar slechts heel kort. Op de plaat is ook een tribute te vinden voor Amy Winehouse en een nummer als aandenken voor de aanslagen in Parijs. Peter Doherty is terug (van nooit weggeweest) en brengt in zijn soloproject weer wat rust ten opzichte van zijn andere hevige projecten.

Facebook / Twitter

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.