Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bon Iver – “8 (circle)”

Bon Iver

Justin Vernon heeft goed zijn best gedaan om de derde plaat van Bon Iver zo uniek mogelijk te maken. 22, A Million bevat vreemde albumtitels, wondermooie muziek en een minimale promo. Toch heeft Justin Vernon de aandacht naar zich toe getrokken toen hij Beyoncé, Live Nation en fotografen lik op stuk gaf (al dan niet correct). Nu de aandacht volledig op die nieuwe plaat lijkt te vallen, brengt de groep nog een nieuw nummer uit nadat we eerder al “22 (OVER S∞∞N)”, “10 d E A T h b R E a s T ⊠ ⊠” en “33 ‘GOD’” hoorden.

Met “8 (circle)” brengt Bon Iver terug wat minimalistische folk met een elektronisch randje. Een donkere sfeer die tegelijk hoopvol klinkt, brengt de band van in het begin in een paradijs. Justin geeft geen bombast maar simpele melancholie. Geen unieke song, maar wel iets kenmerkend voor Bon Iver. Het blinkt uit in de simpliciteit en dat is ook iets waar weinig artiesten tegenwoordig weg mee komen. Wanneer de blazers er uiteindelijk bijkomen, is er een gelukzalige sfeer die de donkere wolken van voor de zon weghaalt en de hemelse stemming compleet maakt. Vrijdag dus, de volledige nieuwe plaat voor jouw oren.

Facebook / Twitter / Instagram

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.